Dronning Margrethe indvier Lindholm Høje Museet og øl

Dronning Margrethe indvier i dag Lindholm Høje Museet. I den anledning har Søgaards Bryghus brygget en Lindholm Høje Øl, der vil blive serveret ved indvielsen.

1000 kvadratmeter
Udvidelsen på knap 1000m² består af fire elementer: Udstilling, et amfiteatralsk auditorium (Aalborg Portland Salen), et aktivitetsrum samt en 3D-animeret installation af en sejlads i vikingeskib over Limfjorden. Udstillingen, der rummer Nordjyllands Historiske Museums enestående oldtidssamling, er etableret i samarbejde med Haastrup Arkitekter.

Arkæologiske fund
I de nye udstillinger fremvises en lang række af de arkæologiske fund, som på mange måder ikke blot beretter om egnens historie, men tillige er væsentlige i såvel dansk som skandinavisk arkæologisk sammenhæng.
Publikum får mulighed for at stifte bekendtskab med flintminedrift fra stenalderen, moseofre fra bronzealderen, en nedbrændt gård fra jernalderen samt vikingetidens handelsplads i Sebbersund og meget mere.

Lindholm Høje øl
Lindholm Høje Øl er brygget i samarbejde mellem Lindholm Høje Museet og Søgårds Bryghus.

Lynghonning, porse og malt
Øllet er brygget på lynghonning, porse og malt uden tilsætning af humle, som først rigtig slog an i ølbrygningen i middelalderen.
Lindholm Høje Øl er anderledes end andre øltyper, og har en frisk og let syrlig smag.

Øl til vikinger og os
Øl kendes helt tilbage fra bronzealderen og har til alle tider været drukket til hverdag og fest. og der er med anvendelsen af oldtidens ingredienser forsøgt at ramme en øl, som falder både i vikingernes og vores smag.

Lindholm Høje
Gravpladsen på Lindholm Høje er med sine over 700 grave Nordens største gravfelt fra jernalder og vikingetid, og er i dag et yndet udflugtsmål.

Køb øllet
Øllet kan fra 4. september købes af offentligheden på såvel Søgaards Bryghus som Lindholm Høje Museet.


Seneste nyt

fra Nordjylland