Ekspertgruppe får halvt år mere til undersøgelse af Limfjordstunnellen

Limfjordstunnelen sætter sig, og det skal en ekspertgruppe nu komme med løsningsforslag til. Men nu bliver arbejdet et halvt år forsinket.

Den ekspertgruppe, der har til opgave at identificere mulige løsninger på problemet med, at Limfjordstunnelen sætter sig en lille smule hvert år, har fået forlænget arbejdsperioden med et halvt år.

Nu skal ekspertgruppen først aflevere dens anbefalinger til sommer 2019, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Hidtil var planen, at ekspertgruppen skulle komme med løsningsforslag inden udgangen af 2018. Men ekspertgruppen har nu bedt om mere tid til at dykke ned i problematikken omkring tunnelen, og også om nødvendigt foretage nye undersøgelser af konstruktionen.

quote Vi står ikke i en akut situation, hvor vi har behov for en lynhurtig løsning på problematikken. 

Niels Christian Skov Nielsen, Vejdirektoratet 

- Ekspertgruppen har haft sine første drøftelser af de opgaver, som vi har bedt dem om at kigge på. Og på den baggrund har gruppens medlemmer bedt om mere tid til at levere det bedst mulige slutprodukt til Vejdirektoratet, fortæller chefkonsulent Niels Christian Skov Nielsen fra Vejdirektoratet og fortsætter:

- Dette ønske har vi imødekommet, da det naturligvis kun er i vores interesse, at vi får et så godt resultat som muligt ud af ekspertgruppens anstrengelser.

Dermed skal ekspertgruppen først aflevere anbefalingerne den 1. juni 2019 i stedet for ved udgangen af 2018.

Ifølge Vejdirektoratet er problematikken omkring Limfjordstunnelen ikke akut, eftersom forventes at kunne holde i minimum 30 år endnu. Det er også en af årsagerne til, at Vejdirektoratet har accepteret ekspertgruppens anmodning om længere tid.

quote Det vigtigste for os er, at leverancen fra eksperterne i gruppen bliver af højeste kvalitet.

Niels Christian Skov Nielsen, Vejdirektoratet 

- Vi står ikke i en akut situation, hvor vi har behov for en lynhurtig løsning på problematikken. Vi arbejder med en langsigtet tidshorisont, og på den baggrund kan vi udmærket give ekspertgruppen den ekstra tid, som de ønsker til deres arbejde. Det vigtigste for os er, at leverancen fra eksperterne i gruppen bliver af højeste kvalitet. Det er jo dygtige folk, vi har bragt sammen, så vi vil gerne have det bedste ud af dem, siger chefkonsulent Niels Christian Skov Nielsen.

Helt konkret skal ekspertgruppen løse to hovedopgaver. Den ene er at udarbejde en langsigtet vedligeholdelsesplan for Limfjordstunnelen med de nødvendige reparationsarbejder inkorporeret. Den anden er at foretage en teknisk og økonomisk vurdering af reparationsarbejderne, og deres indflydelse på trafikken i anlægsperioden.


Seneste nyt

fra Nordjylland