Elge stadig i brunst: Det skal du være opmærksom på

Selvom det snart er ovre med brunsten, skal man være agtpågivende, hvis man støder på en elg i Lille Vildmose.

Efterårsferien er over os, og mange benytter fridagene til at tage ud i naturen. Et af de steder, hvor der er mulighed for at få en særlig naturoplevelse, er i Lille Vildmose.

Her har elge de seneste år lokket et stigende antal besøgende til. Og det er vigtigt, at de besøgende respekterer elgene og holder sig på god afstand, lyder det fra Jens Vinge, der er skov- og landskabsingeniør i Lille Vildmose.

DET GØR DU, HVIS DU MØDER EN ELG:

  • Forhold dig roligt. Lad være med at lave larm, råbe af elgen eller forsøge at jage den væk.
  • Bevæg dig lige så stille den modsatte vej, og øg afstanden til elgen.
  • Kører du i bil i mosen, så sørg for at holde farten nede og vær opmærksom - elgene kan pludseligt befinde sig foran dig.

- Man skal ikke komme nærmere end 50 meter på elgene. Kommer man indenfor de 50 meter, kan man forvente alt. Heldigvis har der endnu ikke været nogen farlige situationer, siger Jens Vinge.

Det er især elge i brunst, der kan blive aggressive. Selvom brunsten snart er ved at være ovre for i år, skal man stadig være agtpågivende.

- Hvis en elg er sur, så kan man se det på ørerne. Er de lagt bagud tæt til hovedet, så er det tid til at komme væk. Sådan en elg kan jo løbe 50-60 kilometer i timen, så den kan man ikke rende fra, siger Jens Vinge.

Han anbefaler folk at blive i deres biler i jagten på synet af en elg i Lille Vildmose.

Der er cirka 15 elge i Lille Vildmose, og flere har gennem den seneste tid haft held med at spotte de imponerende dyr. Elgene har især holdt til i området omkring Hegnsvej og syd for Vildmosevejen.

- Man skal være heldig for at se en elg. Der er to minutters forskel på, om man har succes med det eller ej, siger skov- og landskabsingeniøren.

Man kan høre mere om elgene i Lille Vildmosecentret.

Flere episoder med gæster i Lille Vildmose, der opholdte sig for tæt på elgene, fik sidste år Aalborg Kommune til at råbe op.

Seneste nyt

fra Nordjylland