En manglende karakter koster SU'en

02:45

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

En gruppe studerende er havnet i en alvorlig økonomisk klemme. På grund af smøleri på Aalborg Universitet kan de ikke få SU. De står nu uden noget indtægt overhovedet.

14 Kroner. Det er hvad der er i Maria Louise Andersens pung lige nu. Der er ikke gået SU ind på kontoen. Det har alvorlige konsekvenser for Maria Louise, der står overfor at skulle flytte til Århus.

- Jeg må bo på sofaen hos en veninde lige nu. Jeg har ikke råd til husleje, og jeg skal jo også betale et indskud på den nye lejlighed. Jeg er økonomisk på røven, fortæller Maria Louise Andersen.

Maria Louise studerer Interaktive Digitale Medier på Aalborg Universitet. Hun og 30 andre studerende afleverede en 10-siders opgave i slutningen af maj. Men universitetet har ikke givet opgaverne karakter endnu, og uden den karakter kan de studerende, der skal forsætte på et andet universitet efter sommerferien ikke få SU.

- Det er simpelthen for dårligt, at de ikke kan få rettet opgaverne til tiden. Det har jo alvorlige konsekvenser, siger Maria Louise Andersen.

Universitetets egne regler siger, at de studerende skal have en karakter indenfor en måned. Det har de ikke overholdt.

Prodekan Jørgen Stigel forklarer forsinkelsen med at en intern censor har været til konference og er blevet syg.

- Jeg har det ikke godt med situationen. Ud fra de forudsætninger der har været og som vi generelt arbejder efter, så burde det ikke kunne ske. Det kunne det så alligevel, så nu må vi ændre den måde vi angriber tingene på, siger Jørgen Stigel, prorektor på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet.

Efter at TV2/Nord i dag er gået ind i sagen, så kom der skred i tingene. Opgaverne er blevet rettet - på under tre timer.

Maria Louise bestod sin opgave. Universitets planlægning mener hun til gengæld er dumpet med et brag. SU'en får hun med tilbagevirkende kraft til august og hun kan nøjes med at gå tiggergang hos venner og familie i en måned.

Universitetet vil fremover fremrykke afleveringsfristen på opgaven, så universitetet har mere tid til at rette opgaverne.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord