Er der en ulv i Nordjylland?

En fotograf har taget dette billede i Nationalpark Thy - det kan være en ulv.

En gruppe ornitologer mener at have set en ulv i Nationalpark Thy. Hvis det er tilfældet, er der tale om landets første vildtlevende ulv siden 1813.

I søndags var en gruppe ornitologer på fuglekiggeri ved Nors sø, da de fik øje på dyret. De iagttog dyret i en halv times tid og fik også taget billeder af det.

Hos Danmarks Naturfredningsforening er biolog Bo Håkansson skeptisk over for, at det er en ulv, eller om der er tale om en hund. Hans tvivl bunder især i, at der er meldt en hund savnet, som er af racen Alaskan Malamut. I går fik TV2/Nord en henvendelse fra ejeren af en Alaskan Malamut, der har været forsvundet i over en måned. Den forsvandt fra Dronninglund Storskov. Hunderacen Alaskan Malamut ligner en ulv. Danmarks Naturfredningsforening har spurgt en ulveekspert i Tyskland til råds og afventer svar.

Vildtkonsulent Tommy Hansen fra Nationalpark Thy vil heller ikke sige med sikkerhed, at der er tale om en ulv, men han siger, at det ganske rigtigt ligner en ulv.

- Der er forskellige scenarier: Enten kan det være en ulvelignende hund eller en krydsning af en art, som strejfer rundt. Eller også er det virkelig en ulv, som er kommet fra Tyskland eller Polen, siger han.

Han fortæller, at de nu afventer situationen og modtager gerne flere observationer fra folk. De vil endnu ikke forsøge at indfange dyret.

Flere nyheder fra TV2 Nord