Et lille mirakel: Cecilie holder 10 års fødselsdag

Hun fik en barsk start på livet. I dag holdt hun rund fødselsdag med masser af krammere i Faarup Sommerland.

Cecilies fødselsdag i Fårup Sommerland er knap startet, før hun får de to første krammere i trækvognsudleveringen ved indgangen til forlystelsesparken. Og krammerne falder tydeligvis i god jord.

- Jeg bliver 10 år, siger den glade pige og viser alle 10 fingre til den rødklædte Fårup-ansatte, der har fået øje på det fødselsdagsbadge, Cecilie har fået på brystet.

Cecilie fik en barsk start på livet og kom til verden ved akut kejsersnit og var tæt på at dø.

- De første uger gik sådan op og ned. Vi var i tvivl, om hun klarede den. Vi var på sygehuset i tre måneder og havde da også besøg af præsten, siger Cecilies far Thomas Larsen.

Cecilie har ikke samme kontrol over musklerne som andre børn. Musklerne trækker sig sammen og slapper af, som de selv vil. Sygdommen hedder myotoni.

- Det er ikke altid det liv, man har planlagt, man får. Men det er ikke ensbetydende med, at det ikke er godt, siger Thomas.

Cecilie skal lære at gøre alting i sit eget, lidt langsomme, tempo. Glæden over hendes fremskridt er så meget desto større hos forældrene.

- Da hun skulle lære at gå for eksempel, var hun tre år. Men for os var det kæmpestort, da hun så endelig gjorde det, siger Cecilies mor Pernille Jensen.

Cecilie prøver en flyverkarrusel med sin far på bagsædet og får endnu en krammer af en ansat. Det bliver til 20 styks og en fødselsdagssang, inden familien vender hjem til Aalborg.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland