Eyleifur Jóhannesson er kåret til Årets Træner for sjette gang

Aalborg Svømmeklub kan endnu en gang juble over at have Danmarks bedste svømmetræner på lønningslisten.

Den 43-årige islænding, Eyleifur Jóhannesson, fortsætter sin succesvandring i det nordjyske. Efter en sæson med fremragende resultater for Aalborg-svømmerne Viktor Bromer og Mie Ø. Nielsen, der begge satte dansk og nordisk rekord ved VM på langbane, kan træneren nu juble på egne vegne.

'Leifi' er nemlig i weekenden kåret som året seniortræner i sæson 2014/2015 af Dansk Svømmetræner Sammenslutnings bestyrelse.

Det er ikke mindre end tredje gang, islændingen kan kalde sig Danmarks bedste træner. Han er også tidligere kåret to gange til Årets Juniortræner og en gang som Årets Årgangstræner.

Vinderen kåres blandt kolleger, som afgiver point efter, hvilken træner, de mener, har udmærket sig mest i sæsonen. Begrundelsen for nomineringen lyder som følger:

Eyleifur er nomineret til Årets Seniortræner på baggrund af hans flotte arbejde med seniormiljøet i Aalborg. Herunder specielt Viktor Bromers flotte udvikling på 200 meter butterfly, der senest ved VM på langbane resulterede i dansk rekord og en femteplads. Ligeledes hans arbejde med Mie Ø. Nielsen, som ved det netop overståede VM på langbane vandt en flot bronze medalje.

Eyleifur Jóhannesson udtaler i forbindelse med kåringen:

- Jeg er meget taknemlig for at få lov til at arbejde med profiler som Mie og Viktor. Vi er meget heldige, at Aalborg Svømmeklub har to gode rollemodeller, der træner i klubben til daglig. Det skaber god energi og motivation. Jeg føler mig også meget heldig, at jeg har trænere som Johan Seistrup og Erik Pallesen, som har styr på butikken, når jeg rejser med landsholdet. Uden dem vil det ikke være muligt, siger han.

Da Eyleifur ankom til Aalborg Svømmeklub i 2007, vandt klubben dengang 29 medaljer tilsammen ved vestdanske og danske mesterskaber for seniorer og juniorer. Heraf var de ni guldmedaljer. I 2013 - altså seks år senere - kunne Aalborg Svømmeklub notere sig for 229 medaljer, heraf 98 af guld.

Den succesrige træner har kontrakt med Aalborg Svømmeklub frem til 2018.


Seneste nyt

fra Nordjylland