Færre ansøgere til nordjyske uddannelser

 Færre ansøgere til nordjyske uddannelser

387 nordjyder har i dag fået afslag på at komme ind på deres drømmeuddannelse. Det er det laveste antal afviste i mange år. Der er ganske enkelte færre ansøgere til de videregående uddannelser.

Studiekontoret på Aalborg Universitet er hele dagen blevet kimet ned, både af folk, der har fået afslag og dem, der er kommet ind. I Nordjylland har 4100 søgt om at komme ind på en videregående uddannelse, og det er 680 færre end sidste år. En af årsagerne er nye adgangskrav.

- De er ganske enkelt blevet skærpet her i 2008. Ud over en gymnasial uddannelse er der mange steder også krav om tre til fem gymnasiale fagniveauer, siger Helle Thomsen, der er områdeleder på Studiekontoret på Aalborg Universitet.

Der er stadig studerende, der bliver afvist. På psykologistudiet, jura og den humanistisk informatik på Aalborg Universitets afdeling i Ballerup har universitetet givet afslag.

- Hvis man har fået afslag på sin drømmeuddannelse i år, kan man altid søge igen til næste år og så bruge tiden på at forbedre sine kvalifikationer, siger Helle Thomsen

Er man blevet afvist, er der i år masser af ledige pladser på andre uddannelser. De kan ses på uddannelsesguidens hjemmeside ug.dk


Seneste nyt

fra Nordjylland