Højsæson for indbrud: Færre får besøg af ubudne gæster, men vær på vagt!

Mange oplever indbrud i vinterferien, men antallet af anmeldelser falder.

Næste uge byder på vinterferie for rigtig mange nordjyder. Desværre betyder det ofte også, at rigtig mange oplever indbrud.

Men selvom der bliver begået mange indbrud i forbindelse med vinterferien, så er antallet af anmeldelser i uge 8 faldet over de seneste tre år.

Samlet set er tallet gået fra 92 anmeldelser om indbrud i 2016 til 57 anmeldelser i 2018. Den udvikling kan tilskrives to ting, forklarer vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup.

- Der er ingen tvivl om, at det her er et resultat af et øget fokus, vi har haft i gennem mange år. Vi har etableret flere særlige indbrudsgrupper i alle kredsens kommuner. Derudover er det vigtigt at påpege, at borgerne er blevet ekstremt opmærksomme på det. Vi får rigtige mange oplysninger om mistænkelige biler og gerningsmænd, og det hjælper os i vores efterforskning, siger Sune Myrup.

 
 

Indbrudstyve slår til ved aftensmadstid

Det er særligt fra klokken 17 til 22, at borgerne skal være særligt opmærksomme på indbrudstyve.

- Indbrudstyvene benytter tidsrummet omkring aftensmaden til at vurdere om folk er hjemme. Det vil sige, at hvis man er væk fra sit hus på det tidspunkt, så er det en god idé at sørge for, der er en nabo der holder øje, også selvom man ikke er ude at rejse, siger Sune Myrup.

Derudover anbefaler han også, at man sørger for at få nogen til at tømme postkassen, hvis man er ude at rejse, eller får smidt noget i skraldespanden, så det ser ud som om, der er nogen hjemme.

- Hvis man har generelle oplysninger om mistænkelige personer eller biler, så kan man enten anmelde det på internettet eller ringe 114. Men hvis man ser et igangværende indbrud, så skal man ringe 112, så vi kan sende patruljer ud med det samme, slutter Sune Myrup.


Seneste nyt

fra Nordjylland