Falckreddere: Falck bryder aftale

Flere firmaer bliver nu udsat for blokade af strejkende Falckreddere. Falck bryder lovlig strejke ved at sælge opgaver videre, lyder det fra reddere.

Flere firmaer blokeret
De strejkende falckreddere har i løbet af tirsdagen blokeret flere firmaer, der udfører strejkeramt arbejde for Falck.

Solgt til underleverandører
Ifølge Jakob Andersen, brancheformand og talsmand for redderne i København, har Falck solgt flere af opgaverne videre til underleverandørerne.

Låsesmede og autofirmaer
Det betyder, at blandt andet låsesmede hjælper bilister med at komme ind i deres biler. Men også autofirmaer bugserer strandede biler for Falck, og det har fået redderne til at blokere flere firmaer.

- Jeg har hørt om flere episoder, hvor Falck har solgt opgaverne videre. Det undrer os ikke. Falck vil ikke miste kunder. Men det her er altså en fuldstændig lovlig konflikt, som Falck kunne have undgået. Vi forsøger at fortælle firmaerne, at de udfører arbejde, der er omfattet af en lovlig strejke, siger Jakob Andersen til Ritzau.

Opgav at mægle
Forligskvinde Mette Christensen opgav i sidste uge at mægle i forhandlingerne om en ny overenskomst for cirka 4000 reddere, og strejken kunne derfor begynde tirsdag morgen.

Nødberedskab
Parterne blev inden strejken enige om, at der stadig vil være et nødberedskab, så folk ikke ringer forgæves efter hjælp til 112.

Patienter og organer
Derfor bliver der stadig overflyttet patienter og transporteret organer, men der er ingen hjælp til nødstedte bilister eller andre former for sygetransport.


Seneste nyt

fra Nordjylland