Fans: Ballademagere har sejret

AaB Support Club og flere andre fanklubber føler sig ignoreret i solidaritetsaftalen, hvor flere fodboldklubber erklærer sig klar til at forbyde fans til udekampe.

Efter søndagens ballade i forbindelse med superligakampen mellem AaB og FCK, har FCK meddelt, at man ikke ønsker et særligt fanafsnit til holdets udekampe.

Den melding blev onsdag bakket op af AaB, Brøndby, AGF og OB, sm sammen med FCK er de hold, der har flest tilskuere på udebane.

I en pressemeddelse oplyste de fire klubber, at de også vil droppe fans til udekampe, hvis der fremover bliver ballade.

Det har nu fået de officielle fanklubber til at reagere. I en fælles pressemeddelelse udtrykker fanklubberne frustration over, at en lille gruppe ballademagere nu kan blive skyld i, at "almindelige" fodboldfans bliver udelukket fra udekampe.

- Vi har stor forståelse for, at klubberne er rådvilde over den brutalitet, nogle tilskuere udviser i forbindelse med udekampe for deres hold. Vi
anerkender også klubbernes frygt for straffe i form af betalingspoliti, bøder og flyttede kamptidspunkter.

- Vi forstår til gengæld ikke, at vi ikke er blevet inddraget i løsningsprocessen. På denne måde lader klubberne ballademagerne sejre. Og det er yderst problematisk, lyder det i pressemeddelelsen.

Fanklubberne mener, at det svækker selvjustitsen på tribunerne, når man helt udelukker fans fra udekampe. I stedet efterlyser man bedre dialog mellem fanklubber og fodboldklubber.


Seneste nyt

fra Nordjylland