Fart, blå mærker og rulleskøjter: Roller derby i Nørresundby

00:38

75 kvinder på rulleskøjter slog sig løs i Nørresundby

Aalborg Roller Derby er i disse dage vært for en international turnering i kamp på rulleskøjter.

75 kampklare kvinder indtager disse dage Nørresundby, når der afholdes The Nothern Takedown. En turnering der er på jysk jord for første gang nogensinde. 

Det internationale stævne er en 5-holds turnering, der har tre hold med fra udlandet. Aalborg Roller Derby er det ene danske bidrag, mens det andet er Aarhus Derby Danes. De tre andre hold er fra henholdsvis Sverige, Finland og Belgien. 

- Vi har længe drømt om denne turnering. Vi vil være med til at sætte roller derby på Danmarkskortet og vise, at denne sport er kommet for at blive – og fodbold er old news, siger en af Aalborg Roller derbys trænere Möxie Crüel i en pressemeddelelse. 

Læs også AaB taber: Svært udgangspunkt i kampen om Europa

Roller derby er en kontaktsport på rulleskøjter, der næsten udelukkende dyrkes af kvinder. På hvert hold er der fem deltagere. Den ene af de fem er en såkaldt jammer, mens de fire andre er blockere. Man scorer point ved at jammeren overhaler det andet holds blockere på den ovale bane. Det er tilladt at tackle modstanderne og kører dem af banen ved brug af hofte og skuldre. 

Turneringen er i gang fra lørdag d. 13/5 til søndag d. 14/5.

Du kan se mere om, hvad roller derby går ud på her:  

Roller Derby