Fie Udby vender hjem til Hobro

OL-Sølvmedaljevinderen Fie Udby har besluttet sig for at flytte hjem til Hobro. Og i den lokale roklub håber man det kan betyde et boom i juniormedlemmer

Hun blev hele Danmarks rodarling, da hun ud af ingenting sikrede sig selv og hele Danmark sølv ved OL i London. Men nu er det slut med den daglige træning og livet i København, Fie Udby vender hjem til Hobro.

- Jeg er hobrogenser og det vil jeg altid være. Jeg flyttede til København for at optimere min træning, men nu er det tid at flytte tilbage. Mine børn, som jeg håber en dag at få, skal vokse op i Hobro i nærheden af familie og venner, så jeg er glad for beslutningen, fortæller Fie Udby til TV2 Nord.

Flytningen tilbage til Hobro betyder samtidig at fokus flyttes fra roning til uddannelse. Fie Udby håber på at blive optaget på Tandlægehøjskolen i Aarhus. En plan der længe har ligget klar, men medaljen i London har alligevel trukket lidt i konkurrencemennesket.

- Det er klart, at da jeg sad i båden og havde vundet sølv var jeg klar til at tage fire år mere. Men min krop kan ikke klare hård træning hver dag, men hvis du spørger mig om tre år om jeg kunne tænke mig at give den gas i et år og så være med til OL igen, så vil jeg ikke afvise det, forklarer Fie Udby.

Men indtil videre skal hun sammen med manden have bygget en ny hverdag op i Hobro. En hverdag der, på den ene eller anden måde, vil komme til at indeholde Roning. Fie Udby ved dog ikke endnu, hvilken funktion hun skal have i den lokale klub. Men formanden står klar med åbne arme.

- Vi vil meget gerne have Fie tilknyttet i vores klub. Kan vi sætte en annonce i avisen om hun hjælper de unge roere, så er jeg sikker på vi nok skal få endnu flere medlemmer, fortæller Formand i Roklubben Michael Christiansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland