Finn fandt glæden igen efter fejloperationer kostede ham synet

Skuespillerkarrieren skulle lægges på hylden, da menneskelige fejl under en operation kostede Finn Bredahl synet. Vi har i programmet 'Portræt af en fighter' fulgt hans kamp for det gode liv.

Menneskelige fejl kostede for to år siden Finn Bredahl synet, hvilket betød store omvæltninger i skuespillerens liv. Han har dog fundet ud af at holde humøret højt på trods af modgangen.

- Det er møghamrende irriterende og rigtig rigtig træls, at det lige skulle være mig, men jeg kan jo ikke sidde og sige, at det er deres skyld eller være sur og gal, for de gør det jo ikke af nogen ond vilje, siger Finn.  

Finn Bredahl fik konstateret grå stær og var efterfølgende igennem 12 operationer. Operationene gik ikke efter planen, og efterlod ham med kun 7 procent af synet. Han måtte forlade karrieren som skuespiller, men ud af kaosset voksede andre muligheder. 

Han har i dag fundet en anden måde at stå foran publikum på. Det er ikke længere skuespillet,  som han optræder med, men med sin trio. De spiller gamle klassikere til forskellige arrangementer. 

Det positive livssyn har hjulpet Finn Bredahl en stor del af vejen, men også konen, Bente, har hjulpet ham, når de sorte dage fik overtaget.

- Jeg måtte nogle gange lige slå lidt i bordet og sige: 'Så Bredahl nu kommer du lige ind i kampen'. Lad os så komme videre, fortæller Bente. 

Du kan se meget mere til Finn Bredahls kamp for et godt liv på trods af svære udfordringer i programmet 'Protræt af en fighter', der ligger øverst i artiklen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland