Fiskene dør i Mariager Fjord

Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

Naturstyrelsens seneste målinger i Mariager Fjord viser at inderfjorden er ramt af kraftigt iltsvind.

En lang periode med stille, varmt og solrigt vejr har sat den vestlige del af Mariager Fjord under hårdt pres.

Fra Hobro Havn til Stinesminde og Fladbjerg i øst er fjorden ramt af kraftigt iltsvind. Det viser Naturstyrelsens seneste målinger som man lavede 18. august med overvågningsskibet Maria.

I området er bunddyr og fisk døde ligesom vandet er misfarvet af svovl som også gør fjorden til en ubehagelig oplevelse for næsen.

- Sommeren har på mange måder været historisk i år. Varmegraderne var af sydeuropæiske dimensioner i hele juli til stor glæde for mange turister, badende og børnefamilier, men de mange, varme dage har også påvirket Mariager Fjord. Heldigvis helbreder naturen sig selv igen og med efterårets storme på vej og en smule tålmodighed vil fjorden forhåbentligt have genoprettet sig i løbet af 1-2 år, siger borgmester i Mariagerfjord Kommune Mogens Jespersen.

Helbredelsen er allerede på vej i disse dage hvor blæsten vil sætte overfladevandet i røre og puste nyt liv i fjorden. Herefter vil misfarvningen og lugten fra det svovlholdige vand forsvinde. Omvendt vil en varm og vindstille sensommer kunne påføre fjorden langvarige mén.

Flere nyheder fra TV2 Nord