Lige så stort som Apple i Viborg: Flere hundrede arbejdspladser på vej til Aalborg

Et kinesisk eventyr er på vej til at blive virkelighed i Aalborg. Kun de sidste detaljer og underskrifter mangler.

En kinesisk virksomhed og Aalborg Kommune er ved at lægge sidste detaljer på en aftale, der vil sikre en stor portion nye arbejdspladser til Aalborg. 

- Jeg kan ikke sige så meget, før aftalen er endeligt på plads. Men der er tale om en tech-virksomhed, der vil bygge en fabrik med en Resarch og Development-afdeling, der vil skabe flere hundrede arbejdspladser, afslører Tonny Skovsted Thorup, der er erhvervschef i Aalborg Kommune. 

Han forventer, at en konkret aftale falder på plads i løbet af de kommende uger, og at de første konkrete tiltag til opførelsen begynder inden for det første halve års tid. 

Erhvervschef i Aalborg Kommune, Tonny Thorup Skovsted.
Erhvervschef i Aalborg Kommune, Tonny Thorup Skovsted.

Nyheden kommer i forlængelse af, at BusinessAalborg tidligere i dag kunne offentliggøre, at Aalborg er valgt som nordisk brohoved for NETC, en sammenslutning af tusindvis af kinesiske virksomheder, universiteter og offentlige organisationer med en samlet årlig omsætning på over 3.000 milliarder kroner årligt. 

Erhvervschef: - Lige så stort som Apple i Viborg

Det nye nordiske center kommer til at danne rammen for et tættere samarbejde imellem Kina og Danmark, Norge, Sverige og Island.

- I forlængelse af samarbejdet med NETC kan jeg fortælle, at vi allerede nu er i tæt dialog med konkrete kinesiske virksomheder og forventer, at en eller flere større investeringer er på vej til Aalborg-området inden for en meget kort tidshorisont, uddyber Tonny Skovsted Thorup. 

Uden at blive konkret tør han godt på forhånd juble over, hvor stor aftalen ser ud til at blive. 

- I vores øjne er dette lige stå stort, som da Apple placerede et datacenter i Viborg. Men potentialet i form af investeringer og arbejdspladser er på sigt langt større. 35 procent af den globale vækst kommer fra Kina, og den får Danmark og Nordjylland nu betydeligt bedre forudsætninger for at få del i, siger erhvervschef i Aalborg Kommune, Tonny Skovsted Thorup.  thorup


Seneste nyt

fra Nordjylland