Flere hundrede kommunale stillinger skæres væk

Op imod 5-600 arbejdspladser er i fare for at forsvinde alene i Aalborg, Hjørring og Frederikshavn.

Det skriver NORDJYSKE fredag.

I Aalborg skal politikerne spare omkring 250 mio. kroner på driften. Det betyder, at der skal fjernes cirka 325 stillinger for at få indtægter og udgifter til at balancere, viser budgetforslaget for 2009, der var til førstebehandling i byrådet i går.

Det er især skole- og kulturområdet samt ældre- og handicapforvaltningen, der skal holde for med nedlæggelse af job - henholdsvis 130 og 100.

- På skole- og kulturområdet kan vi ikke nedlægge så mange stillinger ved naturlig afgang, så vi skal foretage deciderede fyringer, siger skole- og kulturrådmand Henrik Thomsen (SF) til NORDJYSKE.

- Det er klart, at når vi skærer 130 stillinger, bliver det mærkbart.

I Hjørring Kommune frygter borgmester Finn Olesen (S) for 100 stillinger.

- Men mit gæt er forbundet med meget stor usikkerhed, siger han og understreger, at politikerne bestræber sig på løsninger, som kan barbere job væk ved naturlig afgang og omplaceringer.

Borgmester Erik Sørensen (Soc. Dem.) fortalte i går til tv2nord.dk, at de stordriftsfordele, som var en del af årsagen til kommunesammenlægningerne, endnu ikke er kommet til udtryk.

- Vi har sparet 10 procent på administration, men jeg tror ikke, der findes nogen kommuner i dag, der kan sige, at de har opnået de stordriftsfordele, som blev lovet i forbindelse med at kommunesammen-lægningerne blev vedtaget, siger Erik Sørensen.

Borgmesteren erkender, at økonomien er så stram, at mellem 100 og 200 kommunalt ansatte medarbejdere må fyres for at kommunen næste år kan få budgettet til at hænge sammen.


Seneste nyt

fra Nordjylland