Flere nordjyder lejer deres bolig ud

Et stigende antal danskere udlejer deres bolig gennem den amerikanske internettjeneste Airbnb.Det fortæller DR Nordjylland.

Her kan folk fra hele verden booke overnatninger hos private, som har skrevet sig op - det har flere end 7000 danskere gjort.

Og flere kommer til - især i Nordjylland.

- Vi ser lige nu, at Nordjylland vokser hurtigere end landsgennemsnittet, fortæller Aja Guldhammer Henderson, som leder Airbnb's kontor i Danmark.

Siden sidste år er antallet af boliger i Nordjylland vokset med 288 procent - alene i år er der kommet 360 nye boliger til.

Og de er populære.

- Folk er interesserede i at komme og se noget andet end storbyerne, og Nordjylland er jo enorm smuk og har meget natur. Det er noget, vi kan se, vores gæster er rigtig, rigtig glade for, siger Aja Guldhammer Henderson.

En af dem, der lejer noget af sin bolig og smukke natur ud til turister gennem Airbnb, er Flemming Birk Nielsen fra Fosdalen ved Brovst.

- Det er jo altid et friskt pust at sige: "Hvor kommer I fra, og hvor skal I hen herefter?" Og når man arbejder med landbrug, kommer man ikke så tit hjemmefra - så er det spændende, at der kommer folk fra hele verden her i stedet for, forklarer han.


Seneste nyt

fra Nordjylland