Flere nordjyske skolebørn antastet

Den 10-årige pige blev sat af her på Nærtorupvej efter den cirka ti minutter lange køretur. Foto: Henriette Maj Pedersen

For få uger siden oplevede børn fra Sæbygaardskolen i Sæby, at en mand forsøgte at lokke dem ind i sin bil. Nu er det gået ud over en 10-årig pige fra Hjortdal.

Nordjyllands Politi ser med stor alvor på sagen om bortførelsen af den ti-årige pige fra Hjortdal, også selv om hun ikke led fysisk overlast og efter cirka ti minutter blev sat af bortførerens bil.

- Vi kan ikke vide, hvad det handlede om, da han tvang hende ind i bilen, men et god bud er, at han ikke havde reelle hensigter, og derfor tager vi sagen meget alvorligt, da vores børn jo naturligvis gerne skulle kunne gå i fred, siger Lars Nørskov, politikommissær hos Nordjyllands Politi.

Det er anden gang inden for få uger, Nordjyllands Politi har fået anmeldelser om, at en fremmed og ukendt mand antaster skolebørn.

Senest er forældre til børn på Sæbygaardskolen i Sæby ved Frederikshavn blevet opfordret til at lære sine børn, at man ikke må gå med fremmede, efter en ukendt mand forsøgte at få to af skolens mindste elever med ind i en bil. Han tilbød at køre dem hjem, men drengene afslog tilbuddet og fortalte om det til deres forældre.

- Det er klart, at vi nu er gået i gang med at undersøge fortilfælde og om, der er noget, vi kan sammenligne og kæde sammen, siger Lars Nørskov.

Flere nyheder fra TV2 Nord