Flere udenlandske bordeller i Nordjylland

I Nordjylland er der kommet flere sexklinikker og bordeller med udenlandske prostituerede, fortæller Center Mod Menneskehandel.

Cirka 70 forskellige steder i Nordjylland kan man lige nu købe sex af udenlandske prostituerede. Åbenlyst reklamerer de med salgsannoncer på både internetsider og i Ekstra Bladet.

"En veldrejet brunettetøs med smukke brune øjne", står der i en annonce for et bordel i udkanten af Frederikshavn. Ifølge annoncen er kvinden på bordellet 25 år og hedder Evita.

Bordellet er startet for fem måneder siden, og da TV2/Nords to journalister banker på døren, møder vi to udenlandske kvinder. De siger, at de stammer fra Rusland, men har ingen kommentarer til TV2/Nord.

Flere sexklinikker er de seneste år blomstret op i Nordjylland. Det fortæller Center Mod Menneskehandel.

Center Mod Menneskehandel arbejder under Socialstyrelsen, og er den instans i Danmark, der har til opgave at hjælpe de udenlandske prostituerede på danske bordeller.

- Vi oplever, at tendensen er, at der kommer flere klinikker heroppe. Det er sket over en årrække, og i øjeblikket er der omkring 70 massageklinikker i Region Nordjylland, siger Anette Skjoldborg, der er socialfaglig medarbejder hos CMM.

På klinikkerne kan der være flere kvinder på arbejde ad gangen, så antallet af udenlandske prostituerede er højere, end de 70 klinikker.

- Det er meget forskelligt hvor mange kvinder, der er på klinikkerne. Vi har set eksempler på helt op til fire-fem kvinder på klinikkerne i byerne, imens der oftest ude på landet er én eller måske to kvinder, siger Anette Skjoldborg fra Center Mod Menneskehandel.

En af forklaringerne på stigningen kan ligge i vores nabolande. I Norge og Sverige er købesex forbudt, og det kan have øget markedet i Nordjylland.

De udenlandske kvinder på de danske bordeller stammer typisk fra Østeuropa, Afrika eller Thailand, og kommer til Danmark i håb om et bedre liv.

- Vi hører, at de tror, markedet er bedre, de tror at man tjener flere penge, og så tror de også at forholdene er bedre, siger Anette Skjoldborg fra CMM.

Nordjyllands Politi oplyser, at deres liste over bordeller ligger på et stabilt niveau omkring 65-70 bordeller, men at det er et meget dynamisk miljø, hvor klinikker åbner og lukker.

Center Mod Menneskehandel er imidlertid ikke i tvivl om den stigende tendens. Derfor er den opsøgende indsats i Midt- og Nordjylland netop blevet oprustet med ansættelsen af endnu en sundhedsfaglig medarbejder, som laver opsøgende arbejde på sexklinikkerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland