Flere valgplakater i Aalborg

Aalborgs borgmester Henning G. Jensen (Soc.dem) stemte for, at valgplakater nu kan blive hængt op flere steder i det offentlige rum. Foto: Iben Hedemann

Selvom han er imod, så stemte Aalborgs borgmester Henning G. Jensen (Soc.dem) alligevel for, at valgplakater nu kan blive hængt op flere steder i det offentlige rum.

Med stemmerne 23 for og 8 imod vedtog byrådet i Aalborg Kommune, at man ikke længere skal benytte standere til ophængning af sine valgplakater, næste gang der er valg. I stedet må man nu benytte pæle til vejbelysning, vejtræer, hegn og master.

Baggrunden for beslutningen er, at folketinget den 2. maj i år vedtog "Lov om ændring af lov om offentlige veje og lov om private fællesveje" som handler om valgplakater ved vejarealer. Nu var det så byrådets tur til at ændre kommunens regler, så man følger ændringerne.

- Jeg synes, at vi skulle have beholdt de gamle regler, så var der mere styr på det, siger borgmester Henning G. Jensen til TV2/Nord. Han stemte for - på trods af sin modstand.

- Med de gamle standere havde alle partier lige muligheder for at komme frem med deres budskab, men når folketinget har vedtaget ændringerne, så er der ikke noget at gøre, vurderer Henning G. Jensen.

De otte byrådsmedlemmer, som stemte imod punktet, fordelte sig på partierne: Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og De Radikale.

Flere nyheder fra TV2 Nord