Drabssag: Flygtede fra sit hjem i frygt for manden der senere stak hende ihjel

Veninde til den 70-årig kvinde, der sidste år blev dræbt, forklarede i retten, at den 70-årige kvinde boede midlertidig hos hende af frygt for manden, der nu er tiltalt for at slå hende ihjel.

Den 70-årige kvinde, der 24. oktober sidste år blev knivdræbt på parkeringspladsen ved Teglgårdsvej i Frederikshavn, boede i dagene op til drabet ikke længere på sin adresse tæt på gerningsstedet. Det kom frem i dag i retten i Hjørring, hvor straffesagen mod en 65-årig mand i disse dage kører.

Det var den nu afdøde kvindes døtre og veninde, der onsdag var indkaldt som vidner i sagen, og de fortalte, at de sammen med den 70-årige kvinde var blevet enige om, at hun ikke længere skulle bo i samme område, som den 65-årige mand, der nu er tiltalt for drabet på hende.

Kvinden flyttede derfor midlertidig hen til veninden, mens hun og familie og veninde gik i gang med at søge ny bolig til hende. Ifølge anklager i sagen, Mathias Andersen, boede den nu afdøde i dagene fra søndag og frem til drabsdagen onsdag hos veninden et sted i Frederikshavn.

- Hun var bange

Hun virkede ifølge vidnerne ved siden af sig selv, hun virkede bange for den 65-årige mand, der boede i samme opgang som hende og virkede rystet over, at han blev ved at chikanere hende. 

Det var vidnernes opfattelse, der var sket noget i forholdet mellem den nu afdøde og den nu drabstiltalte i dagene op til, den 70-årige kvinde besluttede sig for at flytte fra sit hjem. Hun skulle have gjort forholdet endeligt forbi og have gjort det klart for den 65-årige mand, at de ikke længere skulle ses.

Den 65-årige mand forklarede i retten i Hjørring mandag, at han og den nu afdøde havde set en del til hinanden op til gerningstidspunktet. De havde haft et forhold, som ifølge ham kunne kategoriseres som mere end naboer og venner.

I ugen op til drabet havde manden fået et polititilhold, der betød, at han ikke måtte nærme sig hverken den 70-årige kvinde eller hendes familie. Tilholdet var givet, efter kvinden og hendes børn havde følt sig stærkt chikaneret af manden.

Meldte sig selv

På trods af polititilholdet henvendte den 65-årige mand sig til den 70-årige kvinde på Føtex’ parkeringsplads i Frederikshavn om eftermiddagen den 24. oktober sidste år. Kort forinden havde han købt en 14 centimeter lang køkkenkniv i varehuset. Den 70-årig kvinde kørte manden hjem til bopælen på Teglgårdsvej, hvor drabet umiddelbart efter fandt sted. 

Den 65-årige mand forklarede i retten i Hjørring mandag, at han erkendte at have stukket den 70-årige kvinde, men han nægter sig skyldig i drab. Han forklarede i retten, at han aldrig har haft til hensigt at dræbe kvinden. Umiddelbart efter han havde stukket kvinden med kniv i halsen, kontaktede han selv politiet.

Der forventes at falde dom i sagen på tirsdag i næste uge. 


Seneste nyt

fra Nordjylland