Forældre kæmper for handicappet søn

En familie i Hvilsom ved Hobro kan blive tvunget til at sende deres handicappede søn på institution. Mariagerfjord Kommune vil ikke længere betale moderen for at passe ham hjemme.

Den 12-årige Mark Nielsen er multihandicappet. Han har intet sprog, er ikke renlig og bevæger sig med en meget dårlig motorik.

I otte år har moderen modtaget 240.000,- kroner i tabt arbejdsfortjeneste for at passe ham derhjemme, men Mariagerfjord Kommune har meddelt familien, at den hjælp stopper.
 
Kommunen begrunder sin afgørelse med, at Mark Nielsen hver dag er i skole til klokken 16, og derfor kan begge forældre godt arbejde fuldtid. Men det mener familien i Hvilsom ikke kan lade sig gøre.

- Mark sover meget dårligt og vågner mange gange i løbet af natten, så jeg sover sjældent mere end et par timer. Jeg kan simpelthen ikke passe et fuldtidsarbejde samtidig, siger Marks mor Gitte Nielsen.
 
Familien har klaget over kommunens afgørelse, men der er ingen hjælp at hente, og derfor er sagen nu sendt i Det sociale Nævn.

- Hvis jeg ikke kan sove nogle timer, når Mark er i skole, så kan vi ikke have ham her om natten. Så det kan ende med, at vi må sende ham væk på institution, og det piner os meget. 
 
TV2/Nord har i dag bedt Mariagerfjord Kommune om et interview, men de har valgt ikke at udtale sig, før sagen er afgjort i Det sociale Nævn.
 
En institutionsplads til et multihandicappet barn løber nemt op i godt en million kroner om året.


Seneste nyt

fra Nordjylland