Ina og 37.000 andre har fået nok: Forhold i institutioner er ikke gode nok

Ina Froberg fra Aalborg og hendes mand og to børn deltog fredag i demonstrationer på Rådhuspladsen i København.

Ina Froberg fra Aalborg er mor til to børn, og hun er en del af den voksende bevægelse af danske forældre, der i øjeblikket kæmper for bedre normeringer i daginstitutionerne. 

Fredag deltog Ina Froberg, hendes mand og deres to børn i demonstrationerne for minimumsnormeringer i København, og hun er samtidig en del af forældrebevægelsen 'Hvor er der en voksen' sammen med 37.000 andre forældre. 

- Tilbage i sommeren var der utroligt mange politiske løfter om minimumsnormeringer og bedre forhold i de danske daginstitutioner. Men vi må igen, igen konstatere, at det bare ikke er ambitiøst nok, hvad der er lagt frem af planer indtil videre. Og så må vi jo på gaden igen, siger Ina Froberg under fredagens demonstrationer i København. 

Budskabet fra Ina Froberg og de mange andre demonstrerende forældre er, at der skal indføres minimumsnormeringer i børnehaver og vuggestuer. Der skal være én voksen til tre børn i vuggestuerne og én voksen til seks børn i børnehaverne.

Og der skal ske noget nu - under regeringen og dens støttepartiers forhandlinger om næste års finanslov.

- Vi vil ikke lade os spise af med løfter i næste valgperiode, og det håber jeg, at Christiansborg snart forstår. Nu kan de jo regne på, hvor mange skattekroner det koster at have så mange tusinde mennesker, der tager fri fra arbejde, for at gå her i dag. Så må vi se, hvor mange gange, at de er villige til at lade de penge gå ud af statskassen, inden de agerer, siger Ina Froberg, der selv er pædagog. 


Seneste nyt

fra Nordjylland