Formstærke AaB udspiller modløse midtjyder

FC Midtjylland var fra start til slut statister i AaB's flotte forestilling på Energi Nord Arena i Aalborg.

Det er for alvor blevet sommer for Kent Nielsens unge AaB-mandskab, der fredag aften spillede en ny glimrende kamp og besejrede FC Midtjylland 3-0 på Energi Nord Arena i Aalborg.

Dermed fortsatte nordjyderne, hvor de slap i sidste weekends overhaling af AC Horsens, og på intet tidspunkt lignede gæsterne et hold med nogen chance for at få point med fra besøget i Nordjylland.

Det kunne endda sagtens være blevet til flere mål mod et reservespækket og noget modløst midtjysk mandskab, der tidligt måtte tage afsked med lårskadede Morten "Duncan" Rasmussen, og som aldrig udgjorde nogen trussel mod Nicolai Larsens AaB-mål.

Det supertilfredse aalborgensiske publikum ærgrede sig over, at deres hold kun var et enkelt mål foran ved halvtid, for holdet havde skabt og brændt en stribe fine tilbud.

Nu måtte de foreløbig nøjes med den scoring, den nye landsholdsspiller Nicklas Helenius satte ind, da Lucas Andersen og Mathias Wichmann fikst spillede sig igennem et rundtosset forsvar.

Hvis midtjyderne dermed havde troet, de havde fået kunstigt åndedræt, blev de hurtigt belært om noget andet. Anden halvleg adskilte sig ikke fra den første: AaB dominerede stort, og med to hurtige scoringer afgjorde de snart kampen.

Lasse Nielsen, onsdagens anden nordjyske debutant på det danske landshold, snittede bolden i mål til 2-0, og landsholdsspillerne fra AaB gjorde i det hele taget en markant bedre figur end den nyslåede landsholdskollega Jesper Juelsgaard fra FC Midtjylland.

Backen var placeret som venstre wing, et eksperiment, der ikke var specielt vellykket på en dag, hvor midtjyderne hele tiden haltede bagefter.

Kasper Kusk skubbede 3-0-scoringen ind, efter at Helenius havde trillet bolden mellem benene på Jesper Lauridsen. Da begyndte det at blive pinligt for de ambitiøse midtjyder.

Flere ydmygelser blev det ikke til for et hold, der var statister i AaB's fest, og FC Midtjylland har nu tabt halvdelen af sine seks første kampe i en resultatmæssigt skuffende sæsonstart.

AaB avancerer derimod til andenpladsen. I hvert fald indtil de øvrige hold har spillet deres kamp i sjette runde.


Seneste nyt

fra Nordjylland