Fornem omtale: Engelsk avis udpeger Aalborg som nyt dansk "hotspot"

Engelske The Guardian har fået øjnene op for Aalborgs seværdigheder, mad og kultur.

I de udenlandske medier har det længe været Aarhus, der var det nye sort, hvis man skulle have en byferie i Danmark uden for København. Men hvis man skal tro den engelske avis The Guardian, kan Aalborg måske gå hen og blive det nye hotspot.

I hvert fald har avisen i en rejsereportage med overskriften "Kunst og kultur på vej op i et genskabt Aalborg" fået øjnene op for både arkitekturen, kunsten, nattelivet og de kulinariske tilbud i den tidligere industriby ved Limfjorden.

- Men med bortgangen af de mange fabrikker har byen forvandlet sig selv og tilføjet nye kulturelle attraktioner. Og med nye afgange tre gange om ugen med Ryanair fra Stansted (Norwegian flyver allerede dagligt fra Gatwick" er det et godt sted for en minibyferie, skriver journalist Celia Topping.

I løbet af sine dage i Aalborg har journalisten især bidt mærke i det store løft, Aalborg har fået langs havnefronten. Men også spisestederne har fået god spalteplads. Her bliver blandt andet nævnt Restaurant Mortens Kro, Street Food-hallen, Applaus og Textur, som nogle af de steder, man skal hæfte sig ved, når man er i Aalborg.

Også kunsten, der sniger sig frem her, der og alle vegne i det aalborgensiske bybillede, får ros med på vejen. 

- Siden 2014 har byen inviteret kunstnere til at løfte gavlenes udtryk med inspirerende malerier. Der er cirka 50 kunstværker, og jeg nyder at gå rundt og beundre de storstilede vægmalerier med et guidekort i hånden, skriver journalisten.

Om The Guardians begejstrede omtale vil sprede sig til flere medier eller få flere turister til at lægge vejen forbi, kan man med gode grunde ikke spå om. Men borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S), er naturligt nok en glad og stolt mand:

 


Seneste nyt

fra Nordjylland