Forsøgte forgæves at få hjælp inden overfald: Sværere at få tilhold trods ny lov

Selv om loven blev ændret i 2012, så det skulle blive nemmere at få polititilhold mod stalkere, er det rent faktisk blevet sværere, siger direktør.

I to måneder blev Annette Bech Pedersen fra Hjørring stalket af en bekendt. Hun gik flere gange til politiet, som dog afviste at se på sagen og give stalkeren et tilhold. I onsdags gik det galt - Annette Bech Pedersen blev overfaldet i sit eget hjem i fem-seks timer og fik blandt andet hjernerystelse og knækkede tre tænder.

Nu er stalkeren, en 30-årig mand, blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for mishandlingen af Annette Bech Pedersen. Politiet beklager nu, at man ikke reagerede på henvendelserne fra Annette Bech Pedersen, før det var for sent, og hun blev overfaldet.

Men ifølge Lisa Linn Larsen, direktør i Dansk Stalking Center, der bl.a. arbejder med hjælp og rådgivning om stalking, er Annette Bech Petersen langt fra den eneste. Og selv om loven blev lavet om i 2012, er det rent faktisk blevet sværere at få polititilhold mod stalkere.

- Vi fik i 2012 en ny lov om tilhold, hvor det egentlig var skrevet ind, at det skulle blive endnu lettere at give et tilhold. Lettere end det var før. Men vi ser faktisk det modsatte. Det er rigtigt uheldigt, siger Lisa Linn Larsen til TV 2.

Nordjyllands Polliti var i går ude og beklage, at man ikke tog Annette Bech Pedersen alvorligt, da hun henvendte sig for at anmelde manden, der endte med at overfalde hende.

- Vi erkender, at der har været en del henvendelser fra kvinden til vores servicecenter i forbindelse med den her sag. Henvendelser, der desværre er faldet ned mellem to stole og ikke er blevet hørt. Det er vi selvfølgelig rigtig kede af, fortalte Daglig leder af Sagscenter og Politiekspedition Hjørring, Politikommissær Søren Bach til TV2 Nord.

Nordjyllands Politi reagerede nemlig aldrig på Annette Bech Pedersen henvendelser.

- Vi tager normalt borgerhenvendelser meget seriøst, og sådan noget her må selvfølgelig ikke ske, lød det fra Søren Bach.

Også fungerende politiinspektør Claus Danø var ærgerlig over sagens forløb.

- Det jo en konkret vurdering. Vi skal til at kigge på, om vores skøn har været korrekt i den her sag, men det er der jo noget, der tyder på, at det ikke har, sagde han til TV2 Nord.

Annette Bech Pedersen understreger, at hun ikke er stået frem for at hænge politiet ud. Men hun vil gerne have, at andre ikke kommer i samme situation.

- Det er ikke noget med, at jeg har brug for at hænge politiet ud. Men jeg vil bare ønske, at alle mulige andre bliver hørt på første gang. For det er et langt forløb det her, siger Annette Bech Pedersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland