Fortuna Hjørrings mangeårige formand trækker sig fra posten

Efter 29 år som formand hos Fortuna Hjørring bliver Jette Andersen nu afløst af tidligere landsholdsspiller Birgit Christensen.

Efter 40 år i bestyrelsen for Fortuna Hjørring og 29 år som formand har Jette Andersen nu valgt at træde af sin post. 

Det oplyser Fortuna Hjørring i en pressemeddelelse fredag. 

Jette Andersen bliver afløst af tidligere første- og landsholdsspiller Birgit Christensen. Jette Andersen har valgt fremover at hellige sig til akviteterne hos Fortuna Hjørrings støtteforening Dana Cup. 

- I en levende, ung organisation skal man sørge for altid at have topengagerede ledere. Det, føler jeg, at vi har i Fortuna. Jeg føler også, at jeg selv er topengageret, men opgaverne på min arbejdsplads Dana Cup er blevet stadig mere omfattende og kræver endnu mere af min tid. Og så er det, at jeg siger - nu er det tid at overlade formandsposten til en anden, siger Jette Andersen.

Rutineret Fortuna-spiller overtager

Som aktiv både i Fortuna og på det danske landshold opnåede Jette Andersen aldrig et dansk mesterskab. Til gengæld har hun været formand, mens Fortuna er blevet dansk mester ti gange. 

- Jeg trækker mig med god samvittighed, da jeg ved, at der står én anden med et mindst lige så grønt hjerte og er parat til at tage over, siger Jette Andersen.

Birgit Christensen, der i dag er selvstændig malermester, opnåede som aktiv fodboldspiller 321 kampe på Fortunas førstehold og 48 kampe på a-landsholdet.

- Vi skal fortsætte ud ad samme spor og sørge for, at Fortuna er den bedste klub både for bredden og for eliten. Jette har lavet en kæmpeindsats for Fortuna, og nu bliver vi en bestyrelse, der følger op og sætter vores præg på klubben. Jeg ser frem til at komme i gang med arbejdet, siger Birgit Christensen.

Foruden Birgit Christensen sidder Anni Brix, Lene Madsen, Mette Bach og Kim Brix i Fortunas nye bestyrelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland