Frederikshavn finder 80 millioner

Foto: Lars Christoffersen

8 millioner blev til 80 millioner. Borgmesteren er presset af politiske modstandere.

Først sagde borgmesteren, at der var 8 millioner kroner i kassen i Frederikshavn, og to dage senere sagde han, at der var 80 millioner. Nu frygter hans politiske modstandere, at der er roderi i regnskaberne.

- Vi holder et budgetseminar og får nogle tal frem, som ikke er rigtige, og det er branduheldigt. Det kom som lyn fra en klar himmel. Jeg var overbevist om, at det var en fejl, og vi brugte halvanden dag på at finde ud af, hvad der var galt. Heldigvis viste det sig, at den gennemsnitlige kassebeholdning rigtigt nok var på 80 millioner kroner, siger Lars Møller, borgmester i Frederikshavn.

Det viste sig, at kommunens regnemaskine var fodret med forkerte tal, så man regnede med udgifter, som om året havde 16 måneder - i stedet for de rigtige 12 måneder

- Det er mit ansvar som borgmester, at der er regnet forkert, og det beklager jeg. Men jeg har stadig tillid til regnedrengene i Frederikshavn Kommune, siger Lars Møller.

Den tillid deles ikke af socialdemokraternes borgmesterkandidat i Frederikshavn

- Det er menneskeligt at fejle, men vi er selvfølgelig foruroliget nu. Derfor vil socialdemokraterne bede borgmesteren om både en mundtlig og en skriftlig redegørelse på næste byrådsmøde, siger Birgit Hansen, socialdemokraternes borgmesterkandidat i Frederikshavn.