Frederikshavn Sejlklub er Danmarks bedste

De forsvarende mestre genvandt DM for klubhold og satte de store sejlklubber på plads.

Bare fordi man kommer fra en mindre sejlklub, betyder det ikke, at man ikke kan lave store resultater. Det kan Kris Houmann, Rasmus Melsen, Søren Steen og Rasmus Damsgaard skrive under på, efter de søndag vandt Sejlsportsligaen eller DM for klubhold. 

Frederikshavn indledte 2017-sæsonen med at vinde første stævne i Struer, dernæst fulgte to andenpladser i Brejning og Aarhus før sjettepladsen ved finalestævnet i Skovshoved, hvor sejren var lige ved at glippe. Frederikshavn kunne tåle en syvendeplads ved det sidste stævne og stadig sikre sig den samlede sejr, men en dårlig finaledag gjorde lige pludselig finalestævnet lidt mere spændende. 

- Vi havde en sejlads, hvor vi sluttede sidst. Det satte humøret lidt under pres. Men vi prøvede at fokusere på at finde ind til de ting, vi ved, vi kan gøre rigtigt – og som vi har vist ved de andre stævner i sæsonen, forklarede gast Søren Steen om de afgørende momenter søndag, hvor titelforsvaret pludselig kom i fare.

- Det er en kæmpe glæde og forløsning for os. Vi lå godt før stævnet og vidste, at det nok kun var os selv, der kunne tabe titlen på gulvet. Det blev spændende, men det lykkedes til sidst, sagde skipper Kris Houmann, der foruden finalenerver også kæmpede med sygdom i kroppen.

Sejren vækker naturligvis glæde hos formanden for Frederikshavn Sejlklub. 

Klubformand Helmuth Melsen glæder sig over, at Sejlsportsligaens vandretrofæ kommer med hjem til Frederikshavn, hvor trofæet har prydet væggen i klubhuset det seneste år.

- Det er ubeskriveligt for klubben, at vi har denne her besætning. De udgør et fantastisk firkløver. Siden vi vandt titlen første gang for et år siden, har klubben fået en masse lokal opmærksomhed i pressen, som vi ikke oplevede tidligere. Vi har også fået en klubbåd i gang, den er booket hele tiden, og vi håber at få et ligastævne til Frederikshavn i 2018. Så dét at vinde Sejlsportsligaen har virkelig betydet meget for vores klub, sagde en stolt Helmuth Melsen, der samtidig er far til DM-guldvinder Rasmus Melsen.

På andenpladsen kom Kongelig Dansh Yachtklub, og den sidste plads på medaljeskamlen blev indtaget af Kerteminde Sejlklub. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland