Se video: Frederikshavn vinder DM for sejlklubber

Frederikshavn Sejlklub satte alt på plads ved sæsonfinalen i Sejlsportsligaen - og vandt DM-titlen for næsen af landets to største sejlklubber.

Frederikshavn Sejlklub kan det næste år kalde sig Danmarks bedste sejlklub. Det står klart, efter at klubben søndag hjemførte DM-guldet i Sejlsportsligaen efter en overbevisende præstation, hvor det nordjyske team satte trumf på med sejr ved det sidste sæsonstævne i Skovshoved.

Frederikshavn har gennem sæsonens fire ligastævner stillet op med den samme besætning, bestående af Rasmus Damsgaard, Søren Steen, Rasmus Melsen og skipper Kris Houmann. Netop erfaringen som et godt sammensejlet team blev i sidste ende afgørende for udfaldet.

Frederikshavn vinder DM-guldet foran Hellerup Sejlklub og med Kongelig Dansk Yachtklub på bronzepladsen. De to københavnerklubber er historisk set landets to klart stærkeste, hvad kapsejlads angår – begge klubber har i årenes løb leveret utallige danske medaljevindere ved blandt andet Olympiske Lege.

- Det er helt fantastisk. Det har været en hård weekend, og der var nerver på, inden vi startede. Heldigvis faldt det ud til vores fordel, og det er vi vildt glade for, siger Søren Steen fra frederikshavnerholdet, som i sejlerkredse nu har fået tilnavnet, ”Den Jyske Guldfirer”, med slet skjult reference til rosportens danske OL-trumfkort.

- Det har været en sjov og intens sæson. Det har været tætte kampe hele vejen om nogle få point mellem de bedste. Det er et rigtigt stort resultat for klubben, og det vil helt sikkert få en særlig plads i klubbens historie, siger skipper Kris Houmann.

Søren Steen tilføjer, at de lokale ishockeyhelte måske snart skal begynde at se sig over skulderen.

- Vi overvejer at kalde os Frederikshavn Seahawks fremover, siger  han med et glimt i øjet.

Helmuth Melsen, stolt formand for Frederikshavn Sejlklub, ser frem til at bruge ligatriumfen som løftestang for klubbens udvikling.

- Vi kan bruge trofæet til mange ting. Blandt andet i vores ungdomsarbejde i klubben, hvor de unge sejlere nu kan se, at hvis man holder ved, så kan man komme langt. De fire drenge, der har vundet DM-guld i dag, de startede i Optimistjollen i Frederikshavn for mange år siden som 7-8 årige, og nu har de gjort Frederikshavn til Danmarks bedste sejlklub. Samtidig håber jeg også, at flere af vores seniorsejlere vil begynde at sejle mere kapsejlads, fordi det faktisk er rigtigt sjovt, siger Helmuth Melsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland