Frosten får byggeri af supersygehus til at gå i stå

00:41

Niels Uhrenfeldt, Projektchef for Nyt Aalborg Universitets Hospital. Foto: Søren Broust

1 af 2

Byggeriet af supersygehuset er gået i stå på grund af kulden. Hvis der er under minus fem grader er det slut med at støbe beton, derfor blev arbejderne i dag sendt hjem.

Onsdag blev der holdt sne fri - eller nærmere sagt frostfri - blandt betonarbejderne på det store supersygehus byggeri. Frosten nåede nemlig de 10 minus grader, og så længe temperaturen falder under de fem minus grader kan man ikke støbe beton. 

- I morges kunne vi se at temperaturen var nede på minus 10 grader. Det er en alt for lav temperatur. Derfor blev alle vores betonarbejdere sendt hjem, siger Niels Uhrenfeldt, Projektchef for Nyt Aalborg Universitets Hospital. 

At sende betonarbejderne hjem på en almindelig onsdag i januar koster dyrt. Men det koster også penge at sikre mod den hårde frost. 

- På ugebasis ryger der en kvart million kroner ud til at holde byggeriet i gang, siger Niels Uhrenfeldt. 

Det er blandt andet snerydning og brug af varmekanoner, der skal til at blæse varme ind under presenninger, det får vinteromkostningerne op på en kvarte million kroner om ugen, oplyser Niels Uhrenfeldt, der håber på, at vejret snart blive lidt varmere. 

- Jeg håber på et tøvejret for alvor sætter ind, så vi kan bruge pengene bedre steder, siger han. 

Grunden til at 

Flere nyheder fra TV2 Nord