Frugt i skolen er et hit

27 skoler i region Nordjylland har valgt selv at lave en skolefrugtsordning efter, at de har deltaget i projektet "Frugtkvarter"

Skolefrugt er populært både blandt elever, lærere og forældre. Det viser en ny evaluering af de sidste to års landsdækkende pilotprojekter "Frugtkvarter". Evalueringen viser, at projekterne har været en god måde at motivere skolens ledelse, lærere og forældre til at etablere skolefrugtordninger.

55 procent af de skoler, der tog del i projektet i 2007 har stadig en frugtordning efter et år. Og festen er fortsat i 2008, hvor 62 procent af skolerne efter endt projektperiode har valgt at fortsætte med en permanent ordning. Også eleverne er begejstrede for den daglige frugt i skolen. De føler sig mere oplagte i timerne og kan bedre koncentrere sig om at lytte og lære efter et stykke frugt.

- Projekt Frugtkvarter har været en succes og opnået imponerende resultater. Jeg håber derfor, at endnu flere skoler og forældre vil gå i gang med at etablere skolefrugtordninger. Og jeg ser frem til at høre, om også Forebyggelseskommissionen, når de om kort tid kommer med deres anbefalinger, har øje for skolefrugtens gavnlige virkning, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (Venstre).

Erfaringer fra projekt "Frugtkvarter" viser desuden, at det er en myte at kun ressourcestærke skoler kan etablere frugtordninger. Faktisk viser evalueringen, at de ressourcesvage skoler er mere opfindsomme til at rejse finansiering og bedre til at sikre en høj elevdeltagelse i ordningerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland