Frygter lukning: Danish Crown mangler grise - 1.100 arbejdspladser i fare i Sæby

Der er flere penge i at sende grise til slagtning i Tyskland. Det kan betyde lukning af slagteri. I Sæby er arbejderne nervøse igen.

Selvom svinebønderne får skyhøje priser for slagtegrisene for tiden, så er det dårlige tider på de danske slagterier. Så dårlige faktisk, at Danish Crown har luftet risikoen for, at man kan være nødt til at lukke et dansk slagteri. 

Baggrunden er, at der bliver produceret færre slagtesvin, og at tyske slagterier betaler endnu mere for dansk svinekød end de danske, og derfor mangler der slagtesvin på de danske slagterier. 

quote - Det kan selvfølgelig mærkes her, alle går jo og snakker om det, og hvad der mon kommer til at ske.

Karsten Thomsen, tillidsmand Danish Crown i Sæby

- Det er en uholdbar situation, vi står i. Derfor er vi nødt til at reagere. De førre grise betyder, at vi udnytter vores kapacitet for dårligt, og det er dyrt. Vores omkostninge rer markant højere, end vi havde budgetteret med, forklarer Søren F. Eriksen, direktør for svinekødsdivisionen til Danish Crowns personaleblad. 

Indtil videre har situationen kostet Danish Crown et trecifret millionbeløb, og det betyder ifølge finans.dk, at koncernen overvejer en af disse muligheder: At lukke et slagteri, at lukke aftenhold, at medarbejderne går ned i tid - eller en kombination af disse. 

Derfor er medarbejderne naturligvis nervøse på Danish Crowns slagteri i Sæby, hvor omkring 1.100 medarbejdere har deres arbejdsplads. 

- Det kan selvfølgelig mærkes her, alle går jo og snakker om det, og hvad der mon kommer til at ske. Selvom vi har prøvet det nogle gange, er vi alle lige bekymrede hver gang. Lige meget om det er en selv eller andre, det går ud over, så er det jo ikke rart, siger fællestillidsmand Karsten Thomsen.

Lige nu er medarbejderne særdeles bekymrede for deres fremtid, og det sætter sit præg på dagligdagen, som du kan høre i interviewet nedenfor. 

Danish Crowns ledelse har p.t. ikke offentliggjort flere konkrete overvejelser om, hvor der eventuelt skal lukkes et slagteri. 

Karsten Thomsen, tillidsrepræsentant, Danish Crown Sæby. 

Seneste nyt

fra Nordjylland