Grundigere tjek af private firmaer

07:02

2015 er rekordår for antallet af konkurser i private plejefirmaer

I dag har flere folketingspolitikere været i samråd med sundhedsministeren for at kræve grundigere tjek af private plejefirmaer.

Flemming Møller Mortensen , der er sundhedsordfører hos Socialdemokraterne, har i dag siddet i samråd med sundhedsministeren Sophie Løhde og flere kolleger fra sundhedsudvalget for at diskutere det rekordstore antal konkurser i private plejefirmaer.  Senest IMS Service i Frederikshavn, der gik konkurs for tre uger siden.

- Vi  har haft en alvorlig drøftelse om de mange konkurser det sidste år. Og vi har drøftet om vi skal gøre mere end vi gør, og om kommunernen har de beredskaber, de skal have, hvis der sker en konkurs. Jeg synes ikke, sundhedsministeren tager bestik af den alvorlige situation, så nu har vi stillet en hel bunke spørgsmål til hende, som hun vender tilbage med svar på, forklarer Flemming Møller Mortensen.

Siden 2013 er mindst 18 større private plejefirmaet gået konkurs.

Og vi har et vågent øje med at kommunerne stiller et minimumskrav til de private firmaer.

- Det er sådan, at alle kommuner er blevet enige med KL og Dansk Erhverv om, at der er punkter, som de private firmaerne skal efterleve. Og vi har et vågent øje med at kommunerne stiller et minimumskrav til de private firmaer, så kommunerne ikke blot tager de billigste firmaer, men tjekker dem grundigt både økonomisk og fagligt inden aftale, siger Flemming Møller Mortensen.