Guld fra arkivet: Kom helt tæt på kunstneren Poul Anker Bech

Onsdag aften kan TV2 Nords seere komme helt tæt på kunstneren Poul Anker Bech. I anledning af premieren på Vendsyssel Teaters nye forestilling viser TV2 Nord to udsendelser om ham.

- Al kunst er en form for forførelse. Vi kunstnere lokker folk til at opleve noget, som ikke er der. Det er en illusion.

Sådan siger en af Vendsyssels mest markante kunstnere, Poul Anker Bech, om sine billeder. Han døde i 2009, men nåede i den grad at markere sig med en sjælden blanding af realisme og surrealisme i sine skilderier af tilsyneladende helt almindelige hverdagsting.

Og nu er den nordjyske billedkunstner aktuel igen. Onsdag aften har Vendsyssel Teater på en ny forestilling om kunstneren fra Tårs, og i den forbindelse kan man også her på TV2 Nord Salto komme lidt tættere på Poul Anker Bech.

Onsdag aften genudsender TV2 Nord nemlig to programmer om ham - Spotlight og En God Historie, hvor kunstnerens virke bliver kortlagt både før og efter hans død.

I Spotlight kan seerne opleve Poul Anker Bech i sit atelier, hvor kunsten bliver født, mens kunstneren selv har en pibe i munden. Han forklarer sin kunst, og både samlere og helt almindelige nordjyder giver deres besyv med om hans værker.

I En God Historie tager journalist Jørgen Pyndt sammen med forfatter Bjarne Nielsen Brovst på opdagelse i Poul Anker Bechs univers og besøger nogle af de motiver, der gik igen i hans billeder: Transformator-tårnet, kornmarkerne og campingvognen.

Programmerne kan ses fra klokken 20.15 onsdag aften - eller nydes lige her:

 
 

Seneste nyt

fra Nordjylland