Handelsskoleelever smed sig selv i skraldespanden

01:42

Foto: Lars Christoffersen

1 af 2

I protest mod, at de "almindelige" gymnasier bliver tildelt flere penge fra staten pr. elev, lavede en flok nordjyske handelsskoleelever tirsdag eftermiddag en skraldespandshappening i Aalborgs midtby.

På Nytorv hoppede to af eleverne i hver sin store skraldespand, alt imens deres medstuderende delte flyers ud og sang slagsange.

- Vi bliver set meget ned på, og vi føler, at vi bliver smidt ud af det hele - så derfor har vi valgt at stille op i en skraldespand, forklarede Dan Alsted, HG-studiet på Langagervej i Aalborg, fra sin position i en stor, grå plasticspand.

I den anden skraldespand stod Lisa Kramme, der er HHX-elev i Hjørring. Hun konstaterede, at eleverne i høj grad i deres dagligdag mærker, at de er nedprioriteret.

- Vi har ingen it-lokaler, vi kan mærke det på indeklimaet, og vi kan mærke det på undervisningsmaterialerne, nævnte hun som eksempler.

Direktør på Aalborg Handelsskole Poul Søe Jeppesen giver sin fulde opbakning til elevernes aktion.

- Det er alletiders, at eleverne på handelsskolerne begynder at aktionere. Jeg kan godt forstå, at de er sure, siger han og henviser til, at også han finder fordelingen af penge helt skæv.

Ifølge Poul Søe Jeppesens tal skulle Aalborg Handelsskole hvert år modtage cirka 17 millioner kroner mere fra staten, hvis beløbet skulle svare til det, de almene gymnasier får.

Flere nyheder fra TV2 Nord