Regionspolitiker politianmeldt: Har snydt regionen for over 700.000 kroner

Region Nordjylland har tirsdag anmeldt regionsrådsmedlem Tina Juul Kjellberg (S) til politiet, efter hun har erkendt have bedraget regionen for mere end 700.000 kroner.

Region Nordjylland har tirsdag meldt regionsrådsmedlem Tina Juul Kjellberg (S) til politiet. Der er tale om en bedragerisag, og politiet skal nu i gang med at se nærmere på sagen.

Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse. 

Tina Juul Kjellberg.
Tina Juul Kjellberg.
Foto: Socialdemokratiet

Region Nordjylland oplyser, at sagen drejer sig om en periode på fire år, hvor politikeren, ifølge regionens oplysninger, har fået udbetalt omkring 728.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste for et arbejde, vedkommende ikke har haft.

- Jeg er meget rystet over at finde ud af, at en kollega, ud fra den viden vi har, har svindlet med skatteydernes penge. Det er dybt forkasteligt, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Regionen handlede prompte, da det blev tydeligt, at der var forhold, som ikke passede sammen, og politikeren gik til sidst til bekendelse over for regionsrådsformanden.

- Jeg har derfor anmeldt sagen til Nordjyllands Politi i dag og samtidig med dette, har Tina valgt at træde ud af Regionsrådet med virkning fra 26. marts, siger Ulla Astman.

Nordjyllands Politi har bekræftet, at man tirsdag har modtaget en anmeldelse fra Region Nordjylland mod et regionsmedlem om bedrageri for flere hundrede tusinde kroner.

- Vi skal nu have gennemgået anmeldelsen, hvorefter efterforskningen må vise sagens sammenhæng. Politiet har ikke yderligere oplysninger til sagen i øjeblikket, siger politikommissær Peter Skovbak fra Efterforskningscenter Frederikshavn.

Har ikke svaret på regionens henvendelser

Ifølge TV2 Nords oplysninger er der tale om et ansættelsesforhold, hvor Tina Juul Kjellberg ikke har kunnet levere den rette dokumentation for lønindtægter.

Region Nordjyllands interne revision har i to omgange godkendt forholdene, men sagen blev afsløret for nyligt, da regionen ikke har fået dokumentation fra arbejdsgiveren i form af arbejdsgivererklæring, som man beder om.

Regionen har fire gange rykket Tina Juul Kjellberg for en årsopgørelse uden held. Regionsrådsformand Ulla Astman blev inddraget i fredags, og Tina Juul Kjellberg blev indkaldt til et møde, som hun ikke mødte op til.

Herefter blev sagen meldt til politiet.

Tina Juul Kjellberg fik 3.628 personlige stemmer, da hun blev valgt ind i regionsrådet i 2017. Hun blev valgt ind første gang i 2013 med 1.937 stemmer.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) kalder bedrageriet "utilgiveligt". 

Seneste nyt

fra Nordjylland