Hashpåvirkede nordjyder bag rattet

02:18

1 af 2

Antallet af nordjyder, der bliver taget for at køre med hash eller lignende stoffer i blodet, stiger med voldsom fart.

En ud af 100 bilister på vejene har hash eller andre forbudte stoffer i blodet, viser undersøgelser hos politiet. I Nordjylland blev der for eksempel kun taget fire hash-bilister for syv år siden, men sidste år var tallet steget til 220 - et tal, der forventes at blive endnu højere i år.

Nultolerancen blev indført i 2007, da det blev ulovligt overhovedet at have rester af euforiserende stoffer i blodet. De seneste år har Nordjyllands Politi taget flere og flere hash-påvirkede bilister

-Det er skræmmende tal og chokerende mange trafikanter. Det er hammerfarligt, fordi man er sløvet i sin reaktion, siger Ole Schmidt, vicepolitiinspektør i Nordjyllands Politi.

Politiet har de senere år koncentreret sig om at skille hashbilister fra spiritusbilister. Et narkometer, der føres ind i mundhulen, har været en stor succes. Det samme er tilfældet med en pupillometertest, hvor bilisten kigges dybt i øjnene.

-Mange får et chok, når det går op for dem, at de har euforiserende stoffer i blodet flere dage, efter at de har indtaget stoffet, siger vicepolitiinspektøren.

Flere nyheder fra TV2 Nord