Hercules tager turen fra Aalborg til Mali

Air Transport Wing Aalborg sendte i dag et Hercules transportfly til Mali for at deltage i den FN- styrede operation i landet. sendte onsdag et stort Hercules fly til i Mali for at deltage i en af de største FN-missioner.

Hercules flyet fra Flyvestation Aalborg skal sammen med op mod 65 danske soldater støtte den fredsbevarende mission miNUSma i Mali i Vestafrika, en mission som med flere end 15.000 soldater er en af FN’s største missioner.

Opgaven er ikke ny for de udsendte fra Aalborg, idet denne mission minder om den mission, som man fløj i 2017 ligeledes i Mali og for FN.

- Vi har været en del af en rotationsordning, så det er en kendt opgave, når det er sagt, så er der jo intet i en international mission, der bliver rutine, så derfor træner vi jo også, siger oberst, chef for Flyvestation Aalborg, Thomas Thue Hansen.

Sikkerhedssituationen i Mali er fortsat ustabil og derfor er FN i området, og det nordjyske bidrag er logistisk støtte til den samlede FN mission, det vil sige, at man sætter Hercules ind for at kan tage transportbehovet væk fra vejene og flytte det op i luften. Det sker på grund af dels sikkerhedssituationen og dels de lange distancer i området.

I de næste seks måneder skal Herculesflyet her altså støtte de FN tropper som er i Mali. På grund af den dårlige infrastruktur i Mali vil det tage for lang tid at flytte forsyninger og personel rundt i det store land, så derfor bruger FN militære transportfly til opgaven. Missionen går på skift mellem FN landene og for Danmark er det nu tredje gang der bliver sendt et transportfly til området.


Seneste nyt

fra Nordjylland