Herreloge samler Løkken mod cancer

En herreloge i Løkken besluttede, at samle penge ind til Knæk Cancer. Med blot tre uger til at samle ind var tiden knap, men logemedlemmerne kæmpede hårdt for at nå i mål.

Når de mødes, er det som regel for at komme ud og opleve noget. Det kan være at se en fodboldkamp eller noget lignende. Men i forbindelse med Knæk Cancer, valgte herrelogen ’Westwater Løkken’, at bruge tid og kræfter på at samle ind til kampen mod kræft.

- Vi er en herreloge, der består af 12 gutter fra Løkken og Blokhus. Vi kom til at snakke om, at statistisk set, ville fire af os blive ramt af kræft. Derudover har nogle af os p.t. familiemedlemmer, der er ramt af kræft, og jeg selv mistede min kusine for to år siden. Så vi tænkte, at det ville være oplagt, at lave et event og støtte den her gode sag, fortæller Thomas Ravn, som er formand for Westwater Løkken og til daglig er skolelærer.

Idéen blev undfanget blot tre uger før pengene skulle samles ind. Så logens medlemmer havde travlt. De fik hurtigt holdt møder og aftalt, hvordan pengene skulle samles ind. Målsætningen var at samle 10.000 kroner ind.

- Vi tog rundt til mange af de lokale erhvervsdrivende. Helt fra Pandrup til Løkken. Vi spurgte, om de ville sponsorere nogle gaver, eller hvad de nu kunne finde på, for så ville vi nemlig bortauktionere det og samle ind til Knæk Cancer, siger Thomas Ravn.

Det var der heldigvis flere, der gerne ville. Logen fik alt fra gavekurve over weekendophold til våddragter, som de så kunne sælge på en auktion på nettet. Det, de ikke kunne afsætte på nettet, blev så brugt i et amerikansk lotteri.

- Nogle gange går der administration i den

Lørdag den 20. oktober kulminerede det hele så med et arrangement på Café Frandsen i Løkken. Her havde logen fået lov at bruge caféen til forskellige aktiviteter, som alle skulle indsamle endnu flere penge til Knæk Cancer.

Fra starten af dagen var der en tombola udenfor, hvor folk kunne købe lodder til det amerikanske lotteri, som ville blive holdt om aftenen, når online-auktionen var slut. Indenfor blev der serveret kaffe og kage, før der så var aftensmad og livemusik.

Om dagen var der opstillet en tombola, hvor folk kunne køber lodder til amerikansk lotteri om aftenen.
Om dagen var der opstillet en tombola, hvor folk kunne køber lodder til amerikansk lotteri om aftenen.
Foto: løkkennyheder.dk

- Efter spisningen holdt vi nogle live auktioner med nogle af de ting, vi tænkte kunne være fede at afsætte live. Der var blandt andet nogle lædertasker og lamper. Klokken ni sluttede arrangementet. Vi havde også aftalt med caféen, at det overskud, der kom fra drikkevarer også gik til Knæk Cancer, så man kan sige, at folk støttede bare ved at møde op, fortæller Thomas Ravn.

For ham og de andre medlemmer i logen var det desuden vigtigt, at de ikke selv skulle betale for eller tjene penge på projektet.

- Nogle gange hører man, at der går lidt administration i det. Så det var vigtigt for os, at det fulde beløb, som folk donerede, også blev givet videre, siger Thomas Ravn.

Ikke sidste gang

Da arrangementet var overstået og pengene talt op, kunne de 12 logemedlemmer hurtigt konstatere, at de havde skudt helt ved siden af med målsætningen om 10.000 kroner. For efter tre ugers arbejde havde de samlet hele 41.620 kroner ind til Knæk Cancer.

- Det er jo helt fantastisk, at vi ender så meget over det, vi havde regnet med. Men det kunne jo heller ikke lade sig gøre uden de lokale erhvervsdrivende, som donerede ting. Det var jo helt genialt, siger Thomas Ravn.

Med indsamlingen har logen nu fået øjnene op for at kunne lave lignende tiltag i fremtiden.

- Vi har snakket om, at det her skal være et tilbagevendende arrangement, så vi laver noget for lokalområdet. Det er nok den retning logen bevæger sig. Og til Knæk Cancer næste år vil vi forsøge at gøre det endnu større, slutter Thomas Ravn.

Westwater Løkken.
Westwater Løkken.
Foto: løkkennyheder.dk

Seneste nyt

fra Nordjylland