Historisk zoo-bygning lader livet: Kænguruerne skal have bedre plads

Foto: Aalborg Zoo

Et historisk og ikonisk bygningsværk blev mandag revet ned i Aalborg Zoo.

Der er sket meget i Aalborg Zoo, siden haven åbnede i 1935. Nye dyr er kommet til mens andre er forsvundet, og det samme gælder de mange anlæg og huse i zoologisk have, som huser alle dyrene.

Det kan faktisk være mere end svært at genkende Aalborg Zoo på billeder fra de første år, men få ting er stadig, som de altid har været. En af dem er springvandet ved zoos indgangsparti Det Store Kup - og indtil i dag også det ikoniske blokhus, der har cirka 80 år på bagen som zoo-inventar.

Men nu er blokhuset ikke mere. Store maskiner pillede mandag huset fra hinanden. 

Historisk billede fra Aalborg Zoo. I forgrunden springvandet "Det Store Kup", som stadig kan ses i dag ved indgangen til Aalborg Zoo og i baggrunden, markeret med rødt, blokhuset, som mandag blev revet ned. Foto: Aalborg Zoo

Medtagne bjælker

Blokhuset var bygget udelukkende i træ, men med cirka otte årtier på bagen var træværket efterhånden så medtaget, at det ikke længere kunne bevares.

Nedrivningen af blokhuset betyder, at Aalborg Zoos kænguruer i øjeblikket er husvilde og i øjeblikket bor i et midlertidigt anlæg i zoo. Planen er dog, at de skal have deres gamle hjem tilbage - i en ny, større og bedre udgave.

Det nye anlæg giver på en gang bedre plads til kænguruerne, men også bedre oplevelsesmuligheder for publikum. Via et fuglevoliere kan publikum gå ind gennem selve anlægget og komme helt tæt på de store pungdyr fra Australien.

Australien er faktisk også inspirationskilde til det nye anlæg, som dog også vil blive bygget af de materialer fra det gamle blokhus, som kan genanvendes.

Skitse over det nye kænguruanlæg Foto: Aalborg Zoo