Hjørring Kommunes strid med Thisted Kommune på vej til højesteret

En strid om betaling af pleje Foto: Per Frank Paulsen

En strid om betaling for en ældre kvindes plejehjemsvalg er nu på vej i højesteret. Hjørring Kommune tabte til Thisted Kommune i landsretten, men nu vil de prøve ved højesteret.

En ældre kvindes plejehjemsvalg sendte Hjørring Kommune og Thisted Kommune i totterne på hinanden. De er uenige om, hvordan de skal dele udgifterne til pleje af den demente borger. Nu anker Hjørring Kommune sagen til højesteret, det fremgår af Økonomiudvalget i Hjørring Kommunes behandling af sagen.

Den ældre kvinde der var bosiddende i Hjørring Kommune, valgte at tage på plejehjem i Thisted Kommune. Det betyder, at kommunerne skal deles om udgifterne omkring hendes pleje. Hvordan udgifterne skal fordeles, har de to kommuner ikke kunne blive enige om.

Hjørring Kommune mener, at Thisted Kommune kræver for høj en betaling for den service, der er ydet den pågældende borger. Landsretten gav Thisted medhold, og Hjørring blev dømt til at skulle betale 3,6 millioner kroner.

Nu har økonomiudvalget i Hjørring Kommune, efter råd fra kommunens advokat, besluttet at anke dommen til højesteret. Det gør de konkret ved at søge hos procesbevilingsnævnet, som skal beslutte om sagen er principel nok til, at få den prøvet ved højesteret. 

Om Hjørring Kommune får lov til at prøve sagen ved højesteret, vil procesbevillingsnævnet afgøre inden for de næste par måneder. 

Forsiden lige nu