Hjørring lokker læger til med tiltrængt charmeoffensiv

16 lægestuderende var lørdag på besøg i Hjørring for at blive klogere på livet som praktiserende læge. Charmeoffensiven skal vende den tiltagende mangel på læger.

Hvad gør man som kommune, når man kan se, at mangelen på praktiserende bliver bare større og større og kan blive absolut akut inden for mindre end 10 år?

I Hjørring Kommune har man valgt at skrue charmen på, og lørdag var 16 lægestuderende derfor inviteret på rundvisning. En af dem var Johanna Wichmann, som snart skal vælge sit speciale. Og her var der mulighed for, at kommunen kunne gøre indtryk.

- Jeg har overvejet dels almen praksis, men også et intermedicinsk speciale, og det kan være rigtig mange ting, så jeg er faktisk ikke helt sikker endnu, siger Johanna Wichmann. 

Charmeoffensiven i Hjørring bød blandt andet på en guidet tur på Regionshospitalet Nordjylland og besøg hos flere praktiserende læger i Hjørring. Læger, der snart vil være en alvorlig mangelvare, ikke bare i Hjørring, men også i resten af Nordjylland, som er den region, hvor lægerne har flest patienter, og hvor antallet af praktiserende læger de seneste fire år er faldet med 37.

quote Måske får folk øjnene op for, at man faktisk godt kan bo i Hjørring, og vi kan sagtens tilbyde noget heroppe.

Mai-Britt Beith Jensen, byrådsmedlem

- Hvis vi sådan kigger fem-ti år frem, har vi rigtig mange læger, der går på pension, og dem skal vi jo have erstattet. Det er altid det mest naturlige valg at flytte til Hjørring, når man har haft sit uddannelsesliv i de større byer, siger Mai-Britt Beith Jensen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Hjørring Kommune.

Dog mener hun, at Hjørring skal have en chance hos de unge lægestuderende, og det kan en charmeoffensiv måske hjælpe med.

- Måske får folk øjnene op for, at man faktisk godt kan bo i Hjørring, og vi kan sagtens tilbyde noget heropppe. Vi kan noget på kultur, men vi kan bestemt også noget på uddannelse og på job, siger Mai-Britt Beith Jensen.

Og måske har lørdagens charmeoffensiv virket for Johanna Wichmann. Hun er i hvert fald ikke blevet skræmt af at se nærmere på Hjørrings lægepraksisser - men hun er heller ikke helt solgt. 

- Det er ikke afgørende, hvor vi har været henne i dag. Jeg tror, det er mere afgørende, at jeg lige skal komme igennem de her seks måneder ude i den praksis, hvor jeg er, og lige blive tryg ved det og føle, at det her det kan jeg faktisk godt klare, siger Johanna Wichmann.

Efter lørdagens rundtur vil Hjørring Kommune løbende holde kontakten med de læger, der er interesserede i at flytte ind i en almen praksis. 

I Hjørring har manglen på praktiserende læger tvunget kommunen ud i en charmeoffensiv. Med hjælp fra lokale læger og Regionshospital Nordjylland forsøger de at sælge livet som læge i Hjørring.

Seneste nyt

fra Nordjylland