Hobro IK på charmeoffensiv: Folkeaktier skal redde økonomien

Efter sommerferien spiller Hobro IK igen i 1. division. Og landets næstbedste rækker er ikke kun mindre sportsligt attraktiv. Der er heller ikke så mange penge i fodbolden.

For præcis to år siden - 1. juni 2014 - jublede hele Hobro. Byens fodboldstolthed Hobro IK havde sikret oprykning til det fineste fodboldselskab i Danmark - Superligaen.

1. juni 2016 er der ikke mange, der jubler i byen. Efter en katastrofal anden sæson i Superligaen sluttede holdet på 12. pladsen i tabellen. Sidstepladsen.

Derfor er det efter sommerferien igen 1. divisions-fodbold, der skal spilles på DS Arena. Og det er der langt fra så mange penge i som i Superligaen. Faktisk mister Hobro IK 10 millioner bare i manglende TV-indtægter.

- Vores 2016 ser økonomisk okay ud, så det er i 2017 hvor vi hverken har TV-penge eller faldskærmspenge (kompensation til Superliga-nedrykkerne red.). Det er i 2017 vi kan se, vi kan komme til at mangle lidt, siger Steen Juulsgaard der er direktør i Hobro IK.

Dansk fodbold på eliteplan er ikke pr. definition en god forretning. Det kan FC Vestsjælland skrive under på. I slutningen af november 2015 gik Slagelse-klubben, der ligesom Hobro var rykket ud af Superligaen, konkurs. Der er intet i hverken sol eller måne der siger at samme kranke skæbne vil overgå Hobro, og hovedsponsorerne DS Gruppen og Spar Nord vil da også fortsat bakke op om holdet. Det er til gengæld helt sikkert, at der er flere penge at hente hjem i Superligaen.

- Alene forskellen i TV-penge er stor og vi ved at det at spille i Superligaen er det forjættede land hvad angår TV-interesse og eksponering. Det spreder sig til fan-interessen og sponsor-interessen, så hele vejen rundt bliver forretningsmodellen styrket, hvis man spiller i Superligaen fremfor 1. division, siger sportsøkonom Kenneth Cortsen.

Halvdelen af de 10 millioner Hobro mangler, vil man finde ved at reducere omkostninger til spillerlønninger. Den anden halvdel håber man at finde ved at sælge folkeaktier til 2500 kroner stykket.

Onsdag aften afholdt klubben derfor informationsmøde og mange var mødt op for at høre nærmere om folkeaktierne, der primært støtter klubben, men som også giver adgang til otte hjemmekampe i løbet af sæsonen.

Formanden i Hobro IK, Steen Juulsgaard, fortæller ved mødets slutning, at der har været rigtig god stemning, og at mange allerede har købt aktier. Det er endnu ikke talt op, hvor mange der har købt folkeaktier, men formanden skyder på, at næsten alle fremmødte til mødet har købt. 

- En startede med at ligge 5000 kroner kontant, da han kom ind ad døren, og der er også andre gode historier. Vi er kommet godt i gang med salget af folkeaktierne, siger Steen Juulsgaard.

Fodboldklubben forsøger at rejse millioner ved hjælp af folkeaktier

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland