Højskole forundrede over finanslov

Vrå Højskole undrer sig over, at den nye regering tilsyneladende har "glemt" løftet om at trække besparelser på højskoleområdet tilbage.

Hvis vi kommer til magten, så vil vi trække besparelserne på højskoleområdet tilbage. Sådan lød udmeldingen fra Enhedslistens Stine Brix på et vælgermøde på Vrå Højskole inden valget. Og både S, SF og de Radikale bakkede udmeldingen op.

Men nu, snart to måneder efter, at Danmark skiftede Regering, er der ikke noget, der tyder på, at besparelserne bliver rullet tilbage. I det nye finanslovsforslag, var løftet til højskolerne glemt.

- Vi er da noget forundrede , der må være tale om en forglemmelse,
siger viceforstander på Vrå Højskole, Søren Ottzen.
Højskolen vil nu sørge for, at politikerne bliver mindet om det, de lovede.

Socialdemokrat og Folketingsmedlem, Orla Hav, var tilstede på vælgermødet på højskolen, og han nikker genkendende til situationen.
 
- Jeg kan godt huske situationen, og ja, vi nikkede allesammen ja til, at uddannelse betyder rigtig meget, men eftersom den daværende regering har tømt pengekassen, er der bare ikke så mange penge at komme efter. Jeg er da ærgelig over, at højskolerne ikke stod med i forreste række, men jeg håber, at vi kan tilgodese højskolerne senere. Feks. på Finansloven 2013, siger han til TV2/NORD.

Enhedslistens kæmper i følge eget udsagn videre for at få trukket besparelserne tilbage.

- Jeg har overholdt det, jeg har lovet. I Enhedslisten forsøger vi stadig at få det med i Finansloven 2012, og det er vi i forhandlinger om i disse dage, siger Stine Brix til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland