Hvem har ansvaret for Læsø-fiskers død? Søfartsstyrelsen genåbner sagen

66-årige Teddy Bak Nielsen døde, da hans kutter kolliderede med et fragtskib fra Malta. De maltesiske myndigheder har ikke reageret på en henvendelse fra Søfartsstyrelsen, og styrelsen genåbner nu sagen, skriver Fagbladet 3F.

I juli 2014 omkom 66-årige Teddy Bak Nielsen, da hans fiskekutter Inger Marie stødte sammen med det maltesiske fragtskib ”Rig”, der vejer over 3000 ton.

Forløbet sidenhen har været alt andet end kønt. I en række artikler har Fagbladet 3F fortalt, at familien selv måtte hente liget i en fiskekutter, at politiet ikke undersøgte sagen og at Søfartsstyrelsen efterfølgende har fået hård kritik for deres håndtering af dødsulykker.

Efter ulykken kontaktede Søfartsstyrelsen myndighederne på Malta og gjorde dem opmærksom på, at Den Maritime Havarikommission pegede på, at det maltesiske fragtskib Rig overtrådte flere regler forud for kollisionen.

De maltesiske myndigheder svarede aldrig.

quote - Det er rart, at Søfartsstyrelsen endelig reagerer. Men det er en katastrofe, at det først sker nu.

Søren Sørensen, formand for 3F Sømændene

- Det lader til, at Malta er ligeglade med en død, dansk fisker

Efter den massive dækning åbner Søfartsstyrelsen nu sagen igen. De har endnu en gang kontaktet de maltesiske myndigheder og spurgt, hvordan de har håndteret eller vil håndtere dødsulykken, skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Søfartsstyrelsen burde man have kørt en straffesag for at få placeret et ansvar.

- Det er rart, at Søfartsstyrelsen endelig reagerer. Men det er en katastrofe, at det først sker nu. Og sagen var ganske givet aldrig blevet genåbnet, hvis myndighedernes svigt ikke var blevet afdækket, siger Søren Sørensen, der er formand ved 3F Sømændene til Fagbladet 3F.

Brevet til myndighederne på Malta blev sendt 15. november. Der er endnu ikke kommet svar. Ikke overraskende ifølge Søren Sørensen, som peger på, at Malta er på listen over lande i Det Internationale Transportarbejderforbund, der har andre – og mere lempelige – forhold.

- Det lader til, at Malta er ligeglade med en død, dansk fisker, siger Søren Sørensen til Fagbladet 3F.

Synschefen ved Søfartsstyrelsen, Martin John, fortæller til Fagbladet 3F, at de plejer at have en fin dialog med Malta.

- Derfor forventer vi også at få svar på denne henvendelse, siger han.

På trods af flere henvendelser har Transport Malta ikke svaret Fagbladet 3F.


Seneste nyt

fra Nordjylland