Indsat taler ud om selvmord i arrest

Den 21-årige mand, der for nogle uger siden hængte sig selv i Aalborg Arrest, forsøgte allerede to dage før selvmordet at tage sit eget liv.

Det fortæller en medindsat, der mener, at, Aalborg Arrest ikke fortæller sandheden om den unge mands selvmord.

En indsat fra Aalborg Arrest står nu frem med nye oplysninger i sagen om den 21-årige mand, der begik selvmord i sin celle den sidste weekend i marts.

Ole Jensen er i dag indsat i Statsfængslet på Kragskovhede, men for et par uger siden sad han i Aalborg Arrest, hvor han var vidne til en dramatisk episode, blot to dage før den 21-årige Kevin tog sit eget liv.

- Kevin havde siddet i sikringscellen og blev om onsdagen fulgt op til sin egen celle igen. Men kun et par timer senere hørte jeg vagterne råbe og skrige inde fra hans celle: "Barberblad, barberblad, han har et barberblad". Alarmen lød, og der kom en masse vagter løbende, fortæller Ole Jensen, der er overbevist om, at den 21-årige Kevin havde forsøgt at begå selvmord.

Den mistanke blev forstærket da han nogle dage senere gjorde rent i arresten og fandt blodige lagner og håndklæder i skraldespanden ved den 21-årige afdødes celle.

- Det indikerer da, at han har forsøgt at begå selvmord, for lagnerne kunne ikke være andres end hans, siger Ole Jensen.

Den 21-åriges far, Jim Karlsen, har tidligere beskyldt Aalborg Arrest for ikke at reagere på indikationerne om, at hans søn var psykisk ustabil. Men det er første gang, at en medindsat i Aalborg Arrest står frem og fortæller, hvad der skete i arresten op til selvmordet.

Arrestforvarer Steen Væver har tidligere afvist, at der før mandens selvmord var tegn på, at han var selvmordstruet. Men det tror Ole Jensen ikke på.

- Det passer jo slet ikke. Jeg tror, at de forsøger at dække over, at de har begået en fejl, siger Ole Jensen.

Ole Jensen blev for nogle uger siden flyttet til Kragskovhede, men inden han forlod Aalborg Arrest tog han en beslutning om at smugle de blodige lagner med ud af Aalborg Arrest.

- Det gør jeg, fordi jeg mener, at det kan være et bevis på, at Aalborg Arrest har handlet forkert, og at det kan være et bevis på, at Kevin havde forsøgt at begå selvmord, siger han.

Landsforeningen KRIM har bedt Nordjyllands Politi om at efterforske sagen, da de har en mistanke om, at den unge mand var bæltefikseret i 24 timer før sit selvmord.

TV2/Nord har talt med arrestforvarer i Aalborg Arrest, Steen Væver, men han fortæller, at han ikke må udtale sig, før politiet er færdige med sine undersøgelser.


Seneste nyt

fra Nordjylland