Ingen omkom i badeulykke

Foto: TV2/Nord

Ingen personer omkom i badeulykker i Nordjylland i 2012, viser nye tal fra TrygFonden.

Der er størst risiko for at drukne i Nordjylland, hvis man befinder sig i en havn, er midaldrende mand, har drukket alkohol og ikke har redningsvest på.

Det viser nyeste tal fra TrygFonden, der for sjette år i træk offentliggør statistik over drukneulykker i Danmark. Her kan man også se, at der i 2012 heldigvis ikke var nogen, der omkom i en badeulykke på de nordjyske strande.

De fleste drukneulykker i Nordjylland finder sted i de lokale havne eller på åbent hav i forbindelse med fritidsfiskeri og fritidssejlads. Og ofte er der alkohol involveret i ulykken, viser statistikken.

- Spiritus og aktiviteter ved vand er uden tvivl en rigtig dårlig cocktail. Er man beruset, er der alt andet lige større risiko for at snuble på båden eller falde i vandet langs kajen, når man er på vej hjem fra en bytur. Og vi ser desværre hvert år mange eksempler på, hvor stærkt det kan gå, når man først er røget i vandet. Blandt druknede bådfolk ved vi desuden, at der i syv ud af otte tilfælde ikke var oplysninger om, at vedkommende bar redningsvest. Det er helt sikkert, at flere ville overleve, hvis de i det mindste havde redningsvest på, siger René Højer, der er områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFornden.

Ni personer omkom i 2012 i en drukneulykke i Nordjylland.

Mens det årlige antal af fatale drukneulykker i Nordjylland har ligget på gennemsnitligt lidt mere end seks personer i perioden fra 2007 til 2011, er ni personer omkommet i en drukneulykke i 2012.

- En ulykke er en for meget, og det vidner om, at der er plads til forbedringer, og det bør give anledning til øget fokus på at forebygge drukneulykker, siger René Højer fra TrygFornden.

Flere nyheder fra TV2 Nord