Ingen opbakning til konkurrence på Aalborg-København

Transportministeren vil have konkurrence til DSB mellem København og Aalborg, men han mangler opbakning.  

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) får meget svært ved at gennemføre sine planer om konkurrence til DSB på hovedstrækningen mellem København og Aalborg.

Planen kræver nemlig politisk opbakning, og både Dansk Folkeparti og De Radikale har meget svært ved at se det realistiske i ministerens tanker.

- Jeg er ikke overbevist om, at det er en god idé, siger Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen.

 

Hans Christian Schmidt holder i næste uge møde med en række internationale togselskaber for at høre, hvad de kan tilbyde, hvis de også fik mulighed for at køre mellem København og Aalborg.

 

Herefter vil ministeren hurtig beslutte, hvem der skal køre ved siden af DSB, så der allerede fra begyndelsen af 2012 er konkurrence på jernbanens hovedstrækning.

Udbud og konkurrence på jernbanen ligger i en aftale mellem Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og De Radikale, og også den radikale trafikordfører Johs. Poulsen finder planen urealistisk.

- Den plan, han har lagt frem, er ren varm luft. Det er valggas af værste karakter, for det har ingen gang på jord. Der er så mange forhold, der gør, at det ikke kan lade sig gøre, siger Johs. Poulsen.

 

Dansk Folkeparti vil satse på busser i stedet for at presse flere tog ind på skinnerne.

- Jeg synes, det ville være en bedre idé at skabe bedre rammevilkår for fjernbustrafikken. Man kunne forestille sig, at der mellem Aalborg og København var 8 eller 10 steder, hvor man samlede folk op ved motorvejsafkørsler, siger Kim Christiansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland